Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Glädjebeskedet: Pippi Långstrump blir internationell långfilm

- 02/10/2019, 20:28 -

Äntligen! Under onsdagen avslöjades det att en ny och internationell Pippi-film är i görningen. Och producenten är ingen annan än David Heyman – mannen som har producerat samtliga Harry Potter-filmerna.

Vem minns inte glädjen över att kolla på Pippi Långstrump som liten? Och nu kan vi få uppleva det igen med en helt ny, internationell film!

I ett pressmeddelande har Heyday Films, Astrid Lindgren Company och Studiocanal avslöjat att en ny Pippi-film är i görningen, och denna gång har vår favorittjej en mer global målgrupp. 

Astrid Lindsgrens barnbarn med i projektet 

Filmen skapas bland annat av Nils Nyman, barnbarn till Astrid Lindgren samt VD för produktionsbolaget Astrid Lindgren Company. Även producenten för projektet David Heyman är ett namn att lägga på minnet. Han har nämligen producerat samtliga Harry Potter-filmerna. 

Pipp Långstrump blir internationell långfilm.
Pippi Långstrump-böckerna blir nu till internationell långfilm. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Tidigt skede

Bolagen beskriver att man är i ett tidigt skede men att den kreativa processen alltjämt är igång. Särskilt glada är de just över att ha David Heyman med i teamet. 

– David Heyman har ett imponerande cv av att göra film av stora litterära verk. Tillsammans med Studiocanal är vi säkra på att vi har hittat rätt personer som förstår och uppskattar det fulla värdet av Pippi Långstrump, som kan fånga både lekfullheten och allvaret i böckerna. 

Ännu finns det ingen information om handling eller vilka personer som är påtänkta för manus, regi eller roller. 

Läs även: Solsidan kommer tillbaka – då har säsong sex premiär

Är du taggad på en ny Pippi-film?