Isabella Löwengrips bakslag
Isabella Löwengrip har förlorat miljontals kronor.

Ännu ett bakslag för Isabella Löwengrip – bolaget blöder pengar

Isabella Löwengrips bolag Löwengrip Beauty kan vara anledningen till att bloggaren och entreprenören nu har gjort en helomvändning och lagt lyxlivet på hyllan.


En perfekt yta och en dyr livsstil har varit något som de flesta har förknippat bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, med. 

Det senaste året har hennes sociala medier dominerats av bilder från privatjets, miljonhus i Frankrike, en ny lägenhet i det flotta området Upper East Side i New York och givetvis även bilder från den 30-miljoners villa på Lidingö som Löwengrip kan kalla sitt hem.

Efter att tidningen Expressen granskade hennes affärer så framkom det bland annat bluff-siffror, fejkad statistik och missnöjda samarbetspartners. Isabella ville inte bemöta Expressens uppgifter.

Isabella Löwengrip har en tuff tid framför sig. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Förlorat miljontals kronor 

Men tidigare i veckan så gjorde Löwengrip en rejäl omvändning. På bloggen har profilen nu en betydligt mer sårbar framtoning, och hon har öppet berättat om de många motgångarna hon har haft. Förutom att hon har förlorat miljontals kronor så har även de misslyckade affärerna en annan påverkan.

Isabellas mål var länge att bli världens mäktigaste kvinna – ett mål som hon nu tycker känns väldigt avlägset.

"Just nu känns världens mäktigaste kvinna ofantligt långt bort. En liten del av mig vill dra täcket över huvudet för alltid men en större del vill aldrig ge upp", skrev hon i sin blogg tidigare i veckan.

Isabella Löwengrip berättar nu öppet om sina bakslag. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu avslöjar Expressen att Isabellas viktigaste bolag Löwengrip Beauty kanske inte är den framgångssaga som Isabella har drömt om. År 2018 var omsättningen 84,7 miljoner kronor och vinsten blev knappt 4 miljoner kronor. 

Riktigt intressant blir det när vi jämför med år 2016. Då omsatte bolaget 35 miljoner kronor och gjorde en vinst på nästan 4 miljoner kronor. Så det har helt enkelt inte gått framåt rent ekonomiskt. 

Var nära en konkurs

Det är bland annat planerna på att slå internationellt som har kostat för bolaget.

"Det har kostat oss enorma summor men jag har alltid trott att det funnits en chans. Men jag har insett att vi måste fortsätta att gräva där vi står i Skandinavien och Tyskland och lägga världsplanerna på is", skrev Isabella i sin blogg tidigare i veckan. 

Enligt Expressen är det Löwengrips Beautys tråkiga siffror och oron i bolaget som kan ligga bakom Isabellas helomvändning. 

I sin blogg skriver Isabella under fredagsmorgonen att bolaget inte längre ska ta några stora risker. De kommer även stänga flera marknader och bara fokusera på Skandinavien och Tyskland. Hon förklarar även att "Allt gick fel".

"Hade skutan inte vänts och vi inte agerat hade allt mitt kapital ätits upp och tillslut hade vi gått i konkurs", skriver hon och riktar ett tack till bolagets vd som var den som drog i nödbromsen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

2 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.