Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paradise Hotel-profilen Jesper Bengtsson rånad av huliganer

- 07/10/2019, 14:37 -

"Paradise Hotel"-profilen Jesper Bengtsson blev rånad av fotbollshuliganer efter gårdagens fotbollsderby i Stockholm. – Dom sa “hoppar du på den här tunnelbanan så kommer vi stampa in huvudet på dig”, berättar han i Power Hit Radio.

Idag kliver Jesper Bengtsson, 24, in i "Paradise Hotel". Under morgonen gästade Jesper Powermorgon med Erik Myrlund och Daria Koria, som sänds i Power Hit Radio. Där berättade han om en riktigt obehaglig händelse som inträffade efter gårdagens derby i Stockholm.

Hammarby och Djurgården möttes på Tele2 Arena, och Djurgården fick se sig besegrade av de grönvita med 2-1. 

Jesper och vännen Marcelo Pena var på plats, och Jesper var klädd i både Djurgårdströja och matchande halsduk. Efter matchen gick grabbarna mot Skärmarbink där de tänkte att det skulle vara lite lugnare.

Jesper Bengtsson och Marcelo Pena
Jesper Bengtsson och Marcelo Pena gick på derbyt ihop. Bildkälla: Stella Pictures.

– Det var mycket slagsmål och skit. Vi hamnade mitt i skiten med dom värsta. Halsduken vart snodd, jag bara garvade. Det var mycket hets men jag tänkte “skit samma, gör inget dumt nu Jesper för då åker du på stryk”.

Djurgårdens klack
Djurgårdens klack under gårdagens derby. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

"Kommer stampa in huvudet på dig"

Nere i tunnelbanan kom en civilpolis fram till Jesper och frågade om han verkligen ska gå på just den här tunnelbanan. Jesper svarade då att han absolut skulle åka med den tunnelbanan.

När dom är på perrongen så kommer sedan “fel grabbar” nerspringandes, berättar Jesper.

Hammarbys supportrar
Hammarby-supportrar under ett derby mellan Djurgården och Hammarby den 28 april tidigare i år. Bildkälla: Naina Helén Jáma/TT Bild

– Dom sa 'hoppar du på den här tunnelbanan så kommer vi stampa in huvudet på dig'.

"Djurgårdströjan söndersliten"

Jesper och Marcelo hoppade på tunnelbanan men några stationer senare gick de av.

– Då fick några grabbar syn på mig. Jag blev av med min kameraväska, hårddisk, plånbok och minneskort. Djurgårdströjan söndersliten. Jag skiter i materiella saker, men det är ett sjukt beteende att människor beter sig så. Speciellt när dom har vunnit en match. Jag är ingen bråkstake liksom. Jag vill bara kolla fotboll låt mig vara, berättar han vidare i Powermorgon.

Jesper säger att han är glad att han fick behålla mobiltelefonen och att han "inte åkte på en käftsmäll".