Jesper Bengtsson rånades efter derbyt
Jesper Bengtsson rånades efter derbyt i Stockholm. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Paradise Hotel-profilen Jesper Bengtsson rånad av huliganer

"Paradise Hotel"-profilen Jesper Bengtsson blev rånad av fotbollshuliganer efter gårdagens fotbollsderby i Stockholm. – Dom sa “hoppar du på den här tunnelbanan så kommer vi stampa in huvudet på dig”, berättar han i Power Hit Radio.


Idag kliver Jesper Bengtsson, 24, in i "Paradise Hotel". Under morgonen gästade Jesper Powermorgon med Erik Myrlund och Daria Koria, som sänds i Power Hit Radio. Där berättade han om en riktigt obehaglig händelse som inträffade efter gårdagens derby i Stockholm.

Hammarby och Djurgården möttes på Tele2 Arena, och Djurgården fick se sig besegrade av de grönvita med 2-1. 

Jesper och vännen Marcelo Pena var på plats, och Jesper var klädd i både Djurgårdströja och matchande halsduk. Efter matchen gick grabbarna mot Skärmarbink där de tänkte att det skulle vara lite lugnare.

Jesper Bengtsson och Marcelo Pena gick på derbyt ihop. Bildkälla: Stella Pictures.

– Det var mycket slagsmål och skit. Vi hamnade mitt i skiten med dom värsta. Halsduken vart snodd, jag bara garvade. Det var mycket hets men jag tänkte “skit samma, gör inget dumt nu Jesper för då åker du på stryk”.

Djurgårdens klack under gårdagens derby. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

"Kommer stampa in huvudet på dig"

Nere i tunnelbanan kom en civilpolis fram till Jesper och frågade om han verkligen ska gå på just den här tunnelbanan. Jesper svarade då att han absolut skulle åka med den tunnelbanan.

När dom är på perrongen så kommer sedan “fel grabbar” nerspringandes, berättar Jesper.

Hammarby-supportrar under ett derby mellan Djurgården och Hammarby den 28 april tidigare i år. Bildkälla: Naina Helén Jáma/TT Bild

– Dom sa 'hoppar du på den här tunnelbanan så kommer vi stampa in huvudet på dig'.

"Djurgårdströjan söndersliten"

Jesper och Marcelo hoppade på tunnelbanan men några stationer senare gick de av.

– Då fick några grabbar syn på mig. Jag blev av med min kameraväska, hårddisk, plånbok och minneskort. Djurgårdströjan söndersliten. Jag skiter i materiella saker, men det är ett sjukt beteende att människor beter sig så. Speciellt när dom har vunnit en match. Jag är ingen bråkstake liksom. Jag vill bara kolla fotboll låt mig vara, berättar han vidare i Powermorgon.

Jesper säger att han är glad att han fick behålla mobiltelefonen och att han "inte åkte på en käftsmäll".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.