Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ilska mot Joker – pedofilen kan tjäna miljoner på storfilmen 

- 07/10/2019, 20:19 -

I filmen "Joker" får vi se Joaquin Phoenix gestalta Arthur Fleck som sedan blir jokern. Nu riktas kritik mot storfilmen efter att musik från den dömda pedofilen Gary Glitter används.

Todd Phillips film "Joker" med Joaquin Phoenix i huvudrollen har blivit en enorm succé. Redan första helgen hade filmen spelat in över 2,3 miljarder kronor över hela världen. 

En av de som kommer att tjäna rejält på filmens framgång är den dömda pedofilen och artisten Gary Glitter, 75. Detta då Glitters hitlåt "Rock 'n' roll (Part 2)" från 1972 är med under en nyckelscen i "Joker".

The Sun skriver att Glitter kan få miljontals kronor för att hans låt används i filmen, men enligt The Guardian så rör det sig inte riktigt om så stora summor. 

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix i Joker. Bildkälla: Stella Pictures.

Oavsett hur mycket pengar Glitter än får in så har det faktum att hans musik används i filmen väckt ramaskri, något som The Sun har uppmärksammat. Några reaktioner lyder: 

"Det där monstret förtjänar inte pengarna"

"De betalar en pedofil för att använda hans musik i en film som handlar om konsekvenserna av barnmisshandel. Den här filmen är omoralisk bullshit"

"Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken att höra Gary Glitter".

Gary Glitter
Gary Glitter avtjänar just nu ett 16 års långt fängelsestraff. Bildkälla: Stella Pictures.

Gary sitter i skrivande stund fängslad och avtjänar ett 16 år långt fängelsestraff. Han är bland annat dömd för försök till våldtäkt och för att ha haft sex med ett barn som är under 13 år. 

Första gången han fängslades var 1999. Då hade han laddat ner barnporrbilder. Han fängslades sedan i Vietnam år 2006 för att ha antastat två flickor i 11 och 12-års åldern. Han släpptes 2008. 

Glitter, vars riktiga namn är Paul Gadd, fängslades en tredje gång år 2015 efter att han utnyttjat tre unga flickor.