Gary Glitters musik i Joker
Gary Glitters musik används i filmen Joker – något som väckt starka känslor. - Foto: Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures via AP/TT Bild, Stella Pictures

Ilska mot Joker – pedofilen kan tjäna miljoner på storfilmen 

I filmen "Joker" får vi se Joaquin Phoenix gestalta Arthur Fleck som sedan blir jokern. Nu riktas kritik mot storfilmen efter att musik från den dömda pedofilen Gary Glitter används.


Todd Phillips film "Joker" med Joaquin Phoenix i huvudrollen har blivit en enorm succé. Redan första helgen hade filmen spelat in över 2,3 miljarder kronor över hela världen. 

En av de som kommer att tjäna rejält på filmens framgång är den dömda pedofilen och artisten Gary Glitter, 75. Detta då Glitters hitlåt "Rock 'n' roll (Part 2)" från 1972 är med under en nyckelscen i "Joker".

The Sun skriver att Glitter kan få miljontals kronor för att hans låt används i filmen, men enligt The Guardian så rör det sig inte riktigt om så stora summor. 

Joaquin Phoenix i Joker. Bildkälla: Stella Pictures.

Oavsett hur mycket pengar Glitter än får in så har det faktum att hans musik används i filmen väckt ramaskri, något som The Sun har uppmärksammat. Några reaktioner lyder: 

"Det där monstret förtjänar inte pengarna"

"De betalar en pedofil för att använda hans musik i en film som handlar om konsekvenserna av barnmisshandel. Den här filmen är omoralisk bullshit"

"Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken att höra Gary Glitter".

Gary Glitter avtjänar just nu ett 16 års långt fängelsestraff. Bildkälla: Stella Pictures.

Gary sitter i skrivande stund fängslad och avtjänar ett 16 år långt fängelsestraff. Han är bland annat dömd för försök till våldtäkt och för att ha haft sex med ett barn som är under 13 år. 

Första gången han fängslades var 1999. Då hade han laddat ner barnporrbilder. Han fängslades sedan i Vietnam år 2006 för att ha antastat två flickor i 11 och 12-års åldern. Han släpptes 2008. 

Glitter, vars riktiga namn är Paul Gadd, fängslades en tredje gång år 2015 efter att han utnyttjat tre unga flickor. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.