Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt bakslag för Isabella Löwengrip: "Drömmar som krossas"

- 11/10/2019, 10:34 -

Isabella Löwengrip har en tuff tid framför sig. Detta då hennes affärer inte riktigt har gått som planerat. Nu tvingas entreprenören även ställa in sina planer på att erövra den amerikanska marknaden.

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 28, slog på stort. I maj 2019 deklarerade hon att det var dags att lämna Sverige till förmån för USA. Där skulle hon satsa på den amerikanska marknaden, slå upp ett kontor och ordna ett boende. Målet var att bli världens mäktigaste kvinna.

Isabella hyrde en enorm lyxvåning i det flotta området Upper East Side i New York. Prislappen? 145 000 kronor i månaden. I början av augusti fick hon nycklarna, och planen var att pendla mellan sin 30-miljoner kronos villa på Lidingö till drömvåningen i New York. 

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip hyrde en lägenhet för 145 000 kronor i månaden. Bildkälla: Stella Pictures.

Men bara några dagar senare var hon tvungen att lämna staden. Detta då hon saknade rätt visum.

I slutet av september granskades Isabellas affärer av tidningen Expressen. Då avslöjades det många felaktigheter. Det handlade bland annat om fejkad statistisk, uppblåsta siffror och missnöjda samarbetspartners.

Isabella bemötte inte tidningens uppgifter – men kort därefter så raserades profilens luftslott.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip hade utsikt över Central Park. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

"Drömmar som krossas"

I en serie blogginlägg har Isabella de senaste dagarna berättat om sina misslyckade affärer och de planer som hon nu lägger på is.

"Just nu känns världens mäktigaste kvinna ofantligt långt bort. En liten del av mig vill dra täcket över huvudet för alltid men en större del vill aldrig ge upp", skrev hon.

Isabella Löwengrip
Det blir inget Amerika. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Nu berättar Isabella att hon även har skrotat planerna på att erövra den amerikanska marknaden.  

"Vi har tagit beslut som är fruktansvärt jobbiga. Avbokat stiftelsegalan och tagit beslut om att avbryta USA innan årsskiftet. Drömmar som krossas och det ger mig en kolossal ångest. Det är inte ljust i tunneln än men snart kommer det nog", skriver hon i sin blogg.