Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabella Löwengrip: "Vill dra täcket över huvudet för alltid"

- 02/10/2019, 11:04 -

Hon kallar det sitt modigaste inlägg någonsin. Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, väljer för första gången någonsin att berätta om de motgångar hon har haft de senaste åren.

I maj tidigare i år slog bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, på stora trumman. Hon deklarerade att det var dags att lämna Sverige och istället satsa på USA. 

Isabella skaffade ett kontor i New York och hyrde en enorm lyxvåning i det flotta kvarteret Upper East Side. Målet var tydligt: Hon ville bli världens mäktigaste kvinna.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip berättade att hennes mål är att bli världens mäktigaste kvinna. Bildkälla: Stella Pictures.

Kan vara brottsligt

Nyligen publicerade Expressen en stor granskning av Isabella, och den visade bland annat fejkad statistik, bluffsiffror och missnöjda samarbetspartners.

Expressen tittade även närmre på ett av Isabellas uttalanden. I mars 2018 gick hon nämligen – via Nordich Tech House – in som delägare i det börsnoterade Nextcell Pharma. I ett pressmeddelande skrev Isabella då att hon "når ut till 400 000 småbarnsföräldrar i veckan". Det fick Nextcell Pharmas aktie att stiga 20 procent.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip granskades av tidningen Expressen. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Enligt branschkunniga som Expressen pratade med så är siffran om småbarnsföräldrarna orimligt hög. Det är inte det enda problemet. Johanna Kull är sparekonom på Avanza och för Expressen förklarade hon reglerna för börsnoterade bolag.

– Ett noterat bolag ska lämna korrekt information och får inte medvetet lämna vilseledande uppgifter. I värsta fall riskerar det att vara marknadsmanipulation där man påverkar aktiekursen på ett otillbörligt sätt, sa Kull till Expressen.

Marknadsmanipulation kan leda till böter från Finansinspektionen, men om det leder till åtal i allmän domstol är maxstraffet två år i fängelse.

"Hon ser fortfarande ut som Shrek"

En karriär i USA visade sig vara lättare sagt än gjort. Isabella väntar fortfarande på sitt visum. I sin blogg – under rubriken "Mitt modigaste inlägg någonsin" – berättar hon om det ena nederlaget efter det andra.

Isabella radar upp de dåliga affärerna hon har gjort de senaste två åren. Reseguiden “Travel with Isabella” blev en flopp. Hon spelade in en pilot för en realityserie men inte det heller kändes rätt. 

Hon testade på ett eget program på Youtube och med 3 500 prenumeranter på kanalen så blev inte heller det någon succé.

Planerna på att ge sig in i den amerikanska filmindustrin resulterade i ett par möten och att hon fick en rundtur på Paramount Studios i Los Angeles.

En annan idé som floppade var Isabellas klon Gabrielle Löwengrip.

Gabrielle Löwengrip
Isabella Löwengrip berättar om floppen med klonen Gabrielle Löwengrip. Bildkälla: Isabella Löwengrips blogg

"Listan fortsätter. Gabrielle Löwengrip och hennes klonkompisar skulle ta över sociala medie-världen. Men hon ser fortfarande ut som Shrek så får hon vara vilande", skriver Isabella.

Lagt världsplanerna på is

Vad gäller Isabellas skönhetsmärke Löwengrip Beauty så fanns det planer på att expandera över världen. Inte heller det blev någon hit.

"Jag har insett att vi måste fortsätta att gräva där vi står i Skandinavien och Tyskland och lägga världsplanerna på is", skriver hon i sin blogg.

Isabella berättar att det inte är lätt för henne att berätta om motgångarna. Hon har länge tänkt att hon måste visa upp sin framgång för att vara en förebild. På senare tid har hon insett att hon även måste visa baksidan.

Isabella Löwengrip
Trots motgångarna ser Isabella Löwengrip ljust på framtiden. Bildkälla: Stella Pictures.

Den 21 oktober fyller Isabella 29 år. Hon berättar om besvikelsen över att inte vara där hon hade förväntat sig.

"Just nu är jag i skede där saker och ting inte gått som förväntat. Inte alls", skriver hon.

Trots de många motgångarna så ser Isabella relativt ljust på framtiden.

"Just nu känns världens mäktigaste kvinna ofantligt långt bort. En liten del av mig vill dra täcket över huvudet för alltid men en större del vill aldrig ge upp", skriver hon i sin blogg.

Här kan du läsa mer om Isabella Löwengrip:

Isabella Löwengrips bluff avslöjad: "Alla som var där reagerade"

Så mycket pengar tjänar Isabella Löwengrips anställda

Attacken mot Isabella Löwengrip efter bluffen: "Hon hånar er"

Fansen rasar mot Isabella Löwengrips fejkade hot – mot sig själv

Allt du vill veta om Isabella Löwengrips nya pojkvän – miljardären Erik Selin