Josephine Bornebusch och Erik Zetterberg
Pengarna, kärleken, karriären och nya serien "Älska mig" – här är allt du vill veta om Josephine Bornebusch.

5 saker du vill veta om Josephine Bornebusch från "Älska mig"

Skådespelaren Josephine Bornebusch är högaktuell med den egna dramakomediserien "Älska mig". Sedan tidigare är hon känd från populära serien "Solsidan". Här är allt du vill veta om Josephine!


Skådespelaren Josephine Bornebusch är aktuell med den nya Viaplay-serien "Älska mig" som redan har höjts till skyarna av kritikerna. Josephine har både regisserat, skrivit manus och spelar huvudrollen som läkaren Clara. I dramakomedin ser vi även andra kända svenska stjärnor som Sverrir Gudnason, Johan Ulveson och Görel Crona

Den 20 oktober är det dessutom premiär för den sjätte säsongen av "Solsidan" och då blir det givetvis ett kärt återseende av Josephine.

Här är allt du vill veta om Josephine Bornebusch:

Hur gammal är Josephine Bornebusch?
Leyla Jerrie Josephine Zetterberg Bornebusch föddes i Stockholm den 12 september 1981. Hon är idag 39 år gammal.

Josephine Bornebusch är aktuell med serien "Älska mig". Bildkälla: Stella Pictures

Hur slog Josephine igenom?
Josephine har skådespelat sedan barnsben. Sin filmdebut gjorde hon redan som 2-åring. Det stora breaket kom när hon spelade karaktären Madeleine Boisse de Blaque i den klassiska långköraren "Rederiet". 

Men de allra flesta kopplar nog ihop Josephine med rollen som Mickan Schiller i "Solsidan". 

Genom sin långa karriär har Josephine synts i många älskade svenska filmer. Bland annat i “Järngänget”, “Hundtricket” och “Små citroner gula”. Hon har även regisserat långfilmen "Lasse-Majas Detektivbyrå: Det första mysteriet".

Vem är hon ihop med?

I december 2010 gifte sig Josephine med Erik Zetterberg, 42. Paret träffades på krogen, och i en intervju med Damernas Värld berättade Josephine om början av deras tid ihop.

– Erik brukar också prata om hur jag en sen natt i början av vår relation sa ”Sova kan man göra i graven”. Det menar han var en total grisen i säcken-situation. Att jag sålde in mig som värsta partytjejen, medan jag nu bara vill stanna hemma och kolla på film i stället för att gå ut, och säger godnatt jättetidigt, sa Josephine Bornebusch i intervjun.

Tillsammans har paret två barn – sonen Henry och dottern Mika.

Josephine Bornebusch och maken Erik Zetterberg på Elle-galan tidigare i år. Bildkälla: Stella Pictures

Hur mycket pengar tjänar Josephine?
Att Josephine jobbar hårt visar sig onekligen på bankkontot. Aftonbladet har kartlagt Josephines ekonomi, och år 2018 hade hon en taxerad inkomst på 1 144 800 kr. Hon är även ledamot i bolaget Zetterberg Bornebusch AB. År 2018 gjordes en vinst på 347 789 kronor. Enligt Aftonbladet har bolaget tillgångar på 3,1 miljoner kronor.

Josephine Bornebusch jobbar hårt – och tjänar bra. Bildkälla: Stella Pictures.

Var bor Josephine?

Josephine och hennes familj bor i centrala Stockholm i en riktig drömvåning för 15 miljoner kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!