Torsdag 15 Apr
Stockholm

Leif GW Persson om kärleken till jakt: "Handlar om ro"

Leif-GW-Persson-om-sin-karlek-till-jakt
Leif GW Persson om sin kärlek till jakt. Foto: Maja Suslin/TT, Pixabay, Shutterstock

I en krönika i Expressen berättar Leif GW Persson om varför han älskar att jaga. Där förklarar han att det inte främst handlar om att döda djur, utan den känsla av ro och eftertänksamhet som det ger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Att jaga viltdjur är något av en het potatis. Vissa anser att det är ett mer etiskt sätt att få tag på kött, andra ser det som ruttet eller till och med barbariskt. 

Någon som dock länge varit öppen med sin kärlek för jakt är krim-experten Leif GW Persson

I en krönika i Expressen förklarar han nu i detalj varför han tycker om jakt så mycket – och varför han inte kommer sluta med det. 

God stämning

Krönikan inleds med att Leif GW Persson berättar om sina senaste dygn. Han beskriver att han varit hos sin granne i Sörmland där de jagat hjort, vildsvin och rådjur. 

Stämningen hos jägargänget ska ha varit "god". 

Därefter berättar krim-experten i detalj om varför han hyser så varma känslor inför att jaga. Han menar att det inte är själva dödandet som lockar, utan en känsla av fridfullhet:

"För mig handlar det sedan många år inte om att skjuta djur utan om den ro och eftertänksamhet som ensamheten på mitt pass kan skänka mig och i så måtto var detta en mycket lyckad inledning på höstens jakt."

Leif GW Persson
Bildkälla: Maja Suslin/TT

"Gjort ett val"

Han medger att det är ett kontroversiellt ämne, men argumenterar ändå för att det är det bästa alternativet han har: 

"I det läget har jag gjort ett val mellan de alternativ som erbjuds en sådan som jag. Att välja vildsvin framför vanligt fläsk, älg, hjort och rådjur framför nöt och lamm, vilda fåglar framför höns och kalkoner. Enkelt nog med tanke på miljöpåverkan och ekologi."

Alltså – Leif GW Persson verkar inte lägga ner geväret snart.

Läs även: Leif GW Persson: Därför röstar jag på S tills jag dör

Tycker du jakt är okej?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela