Söndag 18 Apr
Stockholm

Planen: Så ska Isabella Löwengrip klara sig ur krisen

Isabella Löwengrip ska klara sig ur krisen
Isabella Löwengrip berättar hur hon ska klara sig ur krisen. Foto:

Isabella Löwengrip befinner sig mitt i en ekonomisk kris. Nu berättar Isabella att hennes kock har fått sluta, och det kan även bli tal om att flytta från mångmiljonvillan på Lidingö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 28, slog på stort. I maj 2019 deklarerade hon att det var dags att lämna Sverige till förmån för USA. Där skulle hon satsa på den amerikanska marknaden, slå upp ett kontor och ordna ett boende. Målet var att bli världens mäktigaste kvinna.

Isabella hyrde en enorm lyxvåning i det flotta området Upper East Side i New York. Prislappen? 145 000 kronor i månaden. I början av augusti fick hon nycklarna, och planen var att pendla mellan sin 26-miljoner kronors villa på Lidingö till drömvåningen i New York.

Men bara några dagar senare var hon tvungen att lämna staden. Detta då hon saknade rätt visum.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrips mål var att bli världens mäktigaste kvinna. Bildkälla: Stella Pictures.

Stoppar satsningen i USA 

I slutet av september granskades Isabellas affärer av tidningen Expressen. Då avslöjades det många felaktigheter. Det handlade bland annat om fejkad statistisk, uppblåsta siffror och missnöjda samarbetspartners.

Isabella bemötte inte tidningens uppgifter – men kort därefter så raserades profilens luftslott. De senaste veckorna har hon öppet berättat om sina misslyckade affärer och om hur hon tvingas lägga många drömmar på is.

Bland annat slopar Isabella satsningen i USA. Lägenheten i New York har hon kvar till årsskiftet. Hon ställde även in den galamiddag som hon planerade för sin stiftelse.

Isabella Löwengrips lägenhet i New York
Isabella Löwengrips lägenhet i New York är snart ett minne blott. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

Tvingas säga upp personal

På ytan har Isabella de senaste månaderna levt ett liv i sus och dus. Under sommaren njöt profilen för fulla muggar på franska rivieran. Semesterhuset betalade hon en miljon kronor för att få hyra. 

Lägg där till resor med privatjet och ett helt team bestående av bland annat stylist, kock, makeup-artist och hemhjälp.

Men nu har hennes kock Anna fått sluta. Fler förändringar är att vänta. I sin blogg hintar Isabella bland annat om att det kanske kan bli tal om att lämna den enorma lyxvillan på Lidingö. 

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip har lagt undan pengar hon tjänat på sin blogg. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Rent ekonomiskt så tycks Isabella ha en plan om hur hon ska överleva den kommande tiden.  

"Vi har ju som sagt bromsat in allt, påbörjat en avveckling av allt som inte är lönsamt (tex USA) och gått ner på sparlåga för att kunna ligga och takta på tills vi är ur allt. Jag är så tacksam över att jag har sparat så pass mycket pengar under åren. Det är mina gamla bloggpengar som jag knappt rörde tidigare", skriver Isabella i sin blogg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela