Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabella Löwengrips lögn avslöjad – nya bilden visar sanningen

- 22/10/2019, 13:31

Isabella Löwengrip har konsekvent ljugit om sin statistik. Nu avslöjar Bloggbevakning hennes riktiga siffror – och de visar att Isabella har hållit sig långt ifrån sanningen.

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, har under lång tid hävdat att hon har 1,5 miljoner unika besökare i veckan på sin blogg. Men redan i april förra året slog Bloggbevakning hål på Isabellas lögn – det visade sig nämligen att hon ljugit om siffrorna.

Uppgifterna visade att Isabellas trafik i själva verket låg på omkring 250 000 unika besök i veckan. Vilket alltså är omkring 1,3 miljoner färre besökare än vad hon själv hävdar i sin marknadsföring. Då låg Isabellas blogg på United Influencers.

Enligt jurister som Bloggbevakning då var i kontakt med så kunde det röra sig om bedrägeri.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip har ljugit om sin statistik. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Förra sommaren flyttade Isabella sin blogg till Tailsweep. Där har även influencerprofiler som Molly Rustas, Johanna Toftby och Magdalena Graaf sina bloggar.

Isabella hävdar fortfarande att hon har 1,5 miljoner läsare varje vecka på sin blogg. Men nu har Bloggbevakning kommit över de riktiga siffrorna.

Isabella Löwengrip och Tailsweep
Isabella Löwengrip och ett 20-tal andra bloggar ligger på Tailsweep. Totalt når de 690 000 unika besökare i veckan. Bildkälla: Tailsweep

En bild från Tailsweep – som Bloggbevakning publicerar här – visar att alla deras bloggar – som är ett 20-tal – totalt når 690 000 unika besökare i veckan. 

Exakt hur många unika besökare Isabella har varje vecka får vi inte veta, men vi kan ju vara på det klara med att det är långt ifrån de 1,5 miljonerna som Isabella hävdar – om Tailsweeps total på alla sina bloggar är 690 000 unika besök i veckan...

Här kan du läsa Bloggbevaknings avslöjande och se bilden som visar de riktiga siffrorna.