Söndag 18 Apr
Stockholm

Influencer i blodigt fängelsebråk: "Skulle slå ut mina tänder"

Influencer i blodigt fängelsebråk
Influencer i blodigt fängelsebråk. Foto:

En välkänd svensk Iinfluencerprofil avtjänar just nu ett fängelsestraff på en anstalt i Sala. Där hamnade han i oktober i ett blodigt slagsmål med en annan intagen fånge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I mars 2019 dömdes en svensk influencerprofil av tingsrätten till 18 års fängelse för att ha mördat sin flickvän.

Tingsrätten kom fram till att mannen gav sin ex-flickvän en dödlig dos av tramadol. Han skulle ha injicerat drogen i hennes hals innan eller efter det att han hade lagt henne i ett vattenfyllt badkar så att hon drunknade. 

Men Svea hovrätt valde att frikänna profilen helt från mordanklagelserna.

Han fick däremot tre års fängelse för en rad andra brott så som bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel, sexuellt ofredande, ringa narkotikabrott och grovt vapenbrott. Profilen avtjänar sitt straff på anstalten Salberga, och tiden innanför murarna verkar allt annat än lugn.

Svensk influencer
En svensk influencerprofil i 20-års åldern avtjänar ett fängelsestraff på en anstalt i Sverige.

Skulle slå ut hans tänder

Profilen har nämligen varit i slagsmål med en annan fånge. Enligt uppgifter till Expressen så var det den 12 oktober som de låste in sig i en cell för att några minuter senare komma ut blodiga och blåslagna. Både stolar och en penna ska ha använts under slagsmålet.

Influencerprofilen berättar i förhör att det var den andra fången som startade bråket, och att denne stört sig på honom under en tid. Enligt profilen ska den andra fången ha hotat att "slå sönder honom" och "slå ut hans tänder".

I förhöret berättar profilen att den andra fången tog stryptag på honom.

– Jag slår till armen och puttar bort honom. Då ser jag att han har en penna i handen som kommer mot mitt ansikte. Jag höjer min arm och får pennan där när han utdelar slag. Sedan tar han upp en stol som han kastar på mig, jag tar emot den men får den i huvudet. Därefter kastar jag stolen mot honom, säger profilen.

Influencerprofilen
Influencerprofilen kan släppas fri i juli 2020.

"Har han några skador har han förtjänat dem"

Den andra fången menar att han bara försvarade sig, och säger att det var profilen som började slagsmålet.

– Jag har inte rört honom. Jag bara försvarade mig när han försökte hugga mig. Jag puttade och höll upp händerna. Har han några skador har han förtjänat dem säger den andra fången i förhör, skriver Expressen.

Kriminalvården har lagt ner utredningen då de bägge fångarna skyller på varandra.


Kommentera
Kopiera länk
Dela