Fredag 7 Maj
Stockholm

Pamela Anderson anklagas för rasism efter bilden: "Fasansfullt"

Modellen Pamela Anderson
Modellen Pamela Anderson anklagas för rasism. Foto: Stella Pictures

Modellen och skådespelaren Pamela Anderson anklagas för rasism efter att hon la ut två bilder på sig själv i en opassande Halloweendräkt. Nu svarar hon på kritiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Åh, härliga Halloween. Högtiden då kändisar världen över gör bort sig genom att klä ut sig i otroligt opassande dräkter. Nyligen skrev Nyheter24 om hur stjärnor som Kylie Jenner, Heidi Klum och Ashley Tisdale alla har kritiserats efter deras Halloweendräkter. Oftast handlar det om kulturell appropriering.

Nu har ännu en kändis trampat i klaveret. Det var på Twitter som modellen och skådespelaren Pamela Anderson, 52, la ut två bilder på sig själv där hon poserade i en fjäderklädd huvudbonad, något som historiskt hör den amerikanska urbefolkningen till. Till bilden skrev hon "Happy Halloween".

"Fasansfullt"

Enligt Page Six möttes Pamela snabbt av kritik, och anklages för både rasism och kulturell appropriering.

Några kommentarer lyder:

"Det här gör mig besviken. Det är rasistiskt Pamela. Jag trodde mer om dig".

"Den amerikanska urbefolkningen är inte maskeradkläder"

"Det här är fasansfullt. Hur kan du i dessa tider vara så omedveten?".

Pamela svarade med att länka till en krönika med rubriken "Därför är kulturell appropriering ologiskt". Skribenten Mike Rappaport skriver att "bara för att en person inte kommer från gruppen som utvecklade traditionen så betyder det inte att den personen inte kan utöva den".

Pamela Andersons bild ligger fortfarande kvar på Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela