Modellen Pamela Anderson
Modellen Pamela Anderson anklagas för rasism. - Foto: Stella Pictures

Pamela Anderson anklagas för rasism efter bilden: "Fasansfullt"

Modellen och skådespelaren Pamela Anderson anklagas för rasism efter att hon la ut två bilder på sig själv i en opassande Halloweendräkt. Nu svarar hon på kritiken.


Åh, härliga Halloween. Högtiden då kändisar världen över gör bort sig genom att klä ut sig i otroligt opassande dräkter. Nyligen skrev Nyheter24 om hur stjärnor som Kylie Jenner, Heidi Klum och Ashley Tisdale alla har kritiserats efter deras Halloweendräkter. Oftast handlar det om kulturell appropriering.

Nu har ännu en kändis trampat i klaveret. Det var på Twitter som modellen och skådespelaren Pamela Anderson, 52, la ut två bilder på sig själv där hon poserade i en fjäderklädd huvudbonad, något som historiskt hör den amerikanska urbefolkningen till. Till bilden skrev hon "Happy Halloween".

"Fasansfullt"

Enligt Page Six möttes Pamela snabbt av kritik, och anklages för både rasism och kulturell appropriering.

Några kommentarer lyder:

"Det här gör mig besviken. Det är rasistiskt Pamela. Jag trodde mer om dig".

"Den amerikanska urbefolkningen är inte maskeradkläder"

"Det här är fasansfullt. Hur kan du i dessa tider vara så omedveten?".

Pamela svarade med att länka till en krönika med rubriken "Därför är kulturell appropriering ologiskt". Skribenten Mike Rappaport skriver att "bara för att en person inte kommer från gruppen som utvecklade traditionen så betyder det inte att den personen inte kan utöva den".

Pamela Andersons bild ligger fortfarande kvar på Twitter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.