Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter stödet från fansen – A$AP Rocky återvänder till Sverige

- 08/11/2019, 13:20 -

Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder A$AP Rocky till Stockholm för en efterlängtad spelning i Ericson Globe.

Det var den 5 juli 2019 som världsstjärnan ASAP Rocky häktades misstänkt för en misshandel som ägde rum den 30 juni vid Hötorget i Stockholm. Tre veckor senare, den 25 juli, åtalades han för det misstänkta brottet.

Det skulle dröja två veckor till innan stjärnan den 2 augusti släpptes på fri fot i väntan på domen. 

Fallet skulle komma att väcka uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Och både hängivna fans och världsartister gick ut och vädjade om att rapparen skulle släppas ur häktet. 

ASAP Rocky
Världsstjärnan återvänder nu till Sverige för en konsert. Bildkälla: Stella Pictures

Till och med USA:s nuvarande president Donal Trump engagerade sig i fallet. Som vanligt via tweets, men också via samtal med Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Stjärnan dömdes slutligen för misshandel, villkorlig dom. Offret fick även ett skadestånd på 12 500 kronor, vilket är betydligt mindre än det han begärde då han ville ha 140 000 kronor.  

Men trots det rabalder som ägde rum så väljer nu artisten att återvända till Sverige för en spelning 11 december i Ericsson Globe. Ytterligare svenska artister till konsertkvällen kommer att presenteras inom en snar framtid.

Biljetter släpps tisdag 12 november klockan 10.00 via LiveNation.se  En del av intäkterna från konserten kommer att gå till en lokal välgörenhetsorganisation.