Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rapstjärnan ASAP Rocky åtalas för misshandel

- 25/07/2019, 09:02 -

Idag kom beskedet om ASAP Rockys framtid. Superstjärnan som suttit häktad i Sverige under ett par veckor – åtalas för misshandel.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att ASAP Rocky har suttit häktad i Sverige sedan den 5 juli

På torsdagsmorgonen kom beskedet som gjorde klart att artisten åtalas för misshandel

Han åtalas för den misstänkta misshandeln som ägde rum i centrala Stockholm, vid Hötorget, den 30 juni tidigare i år.

"Bedömer att det utgör ett brott"

– Jag har i dag väckt åtal mot de tre misstänkta för misshandel av normalgraden för att jag bedömer att det som skett utgör ett brott, trots att det framförts invändningar om nödvärn och provokation. För att komma fram till det beslutet har jag bland annat granskat de filmer som funnits i utredningen. Värt att notera är att jag har haft ett större material att bedöma än vad som tidigare funnits tillgängligt på internet. Utöver filmat material finns även stöd för målsägandens uppgifter genom vittnesförhör, säger kammaråklagare Daniel Suneson vid City åklagarkammare i ett pressmeddelande. 

Väckt stor uppståndelse 

Fallet har fått mycket stor uppmärksamhet över hela världen – och flera världsartister har gått ut och vädjat om att rapparen ska släppas ur häktet. 

President Donald Trump har också engagerat sig i fallet och samtalat med Stefan Löfven om rapparens hantering. 

Texten uppdateras: 

Mer nyheter: ASAP Rocky kan få miljonbelopp i ersättning – trots att han döms