Här är allt du behöver veta om Musikhjälpen 2019.
Här är allt om Musikhjälpen 2019.Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant P3 Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen 2019: Här är allt du behöver veta

Om knappt en månad drar Musikhjälpen äntligen igång. Var kommer det hållas? Vilka är programledarna och när kickar det igång? Det hittar du svaret på här!


Vintern har kommit till stora delar av Sverige och julen närmar sig med stormsteg, vilket också betyder att Musikhjälpen snart kickar igång. Äntligen va?

Den populära händelsen kommer 2019 att äga rum i Västerås mellan datumen 9 och 15 december. Så det är mindre än en månad kvar nu!

Musikhjälpen 2017 hölls i Umeå. Bildkälla. Erik Abel TT/TT

De är årets programledare

De som lotsar oss igenom evenemanget är inga mindre än P3-profilen Farah Abadi, popstjärnan Miriam Bryant och Instagramkomikern Daniel Hallberg.

Sen brukar de såklart gästas av härliga gäster som förgyller tillvaron med antingen uppträdanden eller bara genom att vara där och snicksnacka.

Årets tema är "Sex är inte ett vapen"

Musikhjälpen brukar som bekant ha ett tema som de hjälper samla ihop pengar till och 2019 är inget undantag.

Förra året, när Musikhjälpen var i Lund, kallades temat "Alla har rätt att funka olika. Då hjälpte de till att samla in pengar till människor med funktionsnedsättningar. I slutändan, efter 144 timmars jobb, lyckades man få in 50 550 204 kronor. Wow.

Årets tema är "Sex är inte ett vapen" och insamlingens fokus kommer att ligga på sexuellt våld som förekommer i konflikter och krig runt om i världen. 

Vill samla in "astronomiskt" mycket pengar

Och det är tre laddade programledare som går in i "buren" den 9 december, med målet att sprida kunskap samtidigt som pengarna ska dras in.

– Jag hoppas vi kan sprida massa kunskap och förståelse kring årets akuta tema. Och dra in stålar såklart. Astronomiskt mycket stålar, säger Daniel Hallberg i ett pressutskick.

Musikhjälpen 2019 är mellan datumen 9 och 15 december. Det hela direktsänds dygnet runt i Musikhjälpens app, SVT Play och P3.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Musikhjälpen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.