Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miss Li om den svåra tiden: "Fattar inte hur jag ska överleva"

- 30/11/2019, 15:21

Det är i kvällens avsnitt av "Så mycket bättre" som artisten Miss Li väljer att berätta om den svåra tid hon har gått igenom.

Artisten Miss Li, vars riktiga namn är Linda Karlsson, är en av artisterna som vi ser i kvällens ”Så mycket bättre”. Runt lunchbordet med de andra artisterna väljer hon att lyfta ett väldigt viktigt ämne. Nämligen psykisk ohälsa.

– Jag har sjukt jobbiga perioder emellanåt då jag blir väldigt låg. Jag vet inte riktigt varför. I höstas var det verkligen en sån superjobbig period. Man vill ju typ inte leva. Man ser ingen utväg ur de här känslorna, berättar hon.

Miss Li
Miss Li berättar om sin tuffa tid. Bildkälla: TV4

"Så rädd att jag ska göra något"

– Jag tror jag ringde till min mamma och mina syskon och sa att ”jag fattar inte hur jag ska överleva den här perioden. Jag är så rädd att jag ska göra något”, säger hon med gråten i halsen.

Miss Li berättar att hon tack och lov tog sig ur den tunga perioden.

– När man tar sig ur en sån mörk period så blir livet så jäkla kul att leva. Det är nästan som att man återuppstår. Att man tänker ”fatta vad grymt att jag valde att leva”, berättar hon.

I förra veckans avsnitt av "Så mycket bättre" berättade artisten Danny Saucedo, 33, om sin svåra period där han drack alkohol nästan varje dag. Mer om det kan du läsa här.

"Så mycket bättre" sänds på TV4 ikväll klockan 21.00.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.

Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.