Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljonregn över Mia Skäringer – så mycket har hon tjänat på succéturnén

- 01/12/2019, 11:36 -

Mia Skäringer går nu i mål med Sveriges största humorturné någonsin – "Avig Maria – no more fucks to give". Efter fler än 300 000 sålda biljetter så har 43-åringen dessutom dragit in en hel del stålar.

Det var i mars förra året som Mia Skäringer, 43, gick ut med att hon skulle göra en ny scenföreställningen och ta den ut på turné.

"Avig Maria – no more fucks to give", skulle den heta.

Vid tidpunkten beskrev hon showen på följande vis:

"En hyllning till kvinnan – den feminina energin. Att få vara allt. Ful, vacker, stark, svag, jag. Frigörelse. Berättelsen om mig".

Biljettsuccén

Därefter har succén talat för sig själv.

Både Globen i Stockholm och Scandinavium i Göteborg såldes ut på mindre än åtta minuter. Och på bara en vecka hade 82 000 biljetter sålts.

Nu när scenföreställningen gått i mål har Mia Skäringer sålt över 300 000 biljetter.

Snittpriset på en biljett är 495 kronor, vilket innebär att endast biljettförsäljningen omsatt cirka 150 miljoner kronor.

Sandra Nordin, kommunikationschef på arrangerande Blixten & Co, har sagt till Expressen att de "aldrig kommenterar ekonomin kring våra produktioner".

"Jag är så lycklig"

Men föreställningens stora stjärna har själv svårt att hitta orden.

– Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, sa hon på sin sajt en av alla gånger när föreställningen förlängdes, säger Mia Skäringer till Expressen.

Nästintill tredubblade omsättningen

43-åringen har dessutom all anledning att jubla över ekonomin.

Under 2018 tredubblade hon nästan omsättningen i bolaget Loblou 4 AB – den landade på drygt 15,3 miljoner kronor.

Det är en ökning med nästan 10 miljoner jämfört med året innan.

Den totala omsättningen i Mia Skäringers och maken Gabriel Lázárs olika bolag hamnar på omkring 50 miljoner kronor, enligt en tidigare sammanställning som Expressen gjort.

Läs mer: Svindlande beloppet: Så mycket pengar tjänar Isabella Löwengrip