Pengar - Nyheter, artiklar, reportage och video

Vad är pengar? Betydelse och historia


Pengar är ett medium som används för att köpa varor och tjänster. De kan vara i form av mynt, sedlar eller digitala pengar. Pengar har funnits i olika former sedan antiken och har utvecklats över tid till det moderna monetära systemet vi har idag. Pengar är en viktig del av vår ekonomi och samhälle, och används för att underlätta handel och ekonomisk aktivitet.


Pengars värde – vad kan pengar användas till?


Pengar är en symbol för värde och makt. De kan användas för att köpa lyxvaror och tjänster, men också för att uppnå social status och prestige. Pengar kan också användas för att påverka politiska beslut och ekonomiska system. De som har mycket pengar har ofta större inflytande och makt i samhället.


Pengar kan också ha negativa effekter på samhället och individer. Pengar kan leda till girighet och korruption, och skapa ekonomiska klyftor mellan olika grupper i samhället. Pengar kan också användas för att finansiera kriminella aktiviteter och terrorism. Det är viktigt att ha en balanserad syn på pengar och dess roll i samhället, och att arbeta för att minska dess negativa effekter.

Läs alla våra nyheter relaterade till pengar nedan!

24 Nov, 17:07
I Sverige är medellönen 38 300 kronor. Men det finns de yrken som ligger långt under detta. Här är fem yrken där man tjänar långt under genomsnittslönen i Sverige.
23 Nov, 20:23
Undrar du hur hög medellönen för en svensk faktiskt är? Eller vilka yrken som ger bäst lön, baserat på medellönen? Läs mer här!
13 Nov, 21:48
Nu har hyresförhandlingarna för nästa år dragit igång och av det vi sett hittills så kan det bli en hyreschock nästa år.
9 Nov, 14:56
Eagle-Eye Cherry ligger bakom den internationella dunderhiten "Save tonight" som kom 1997. Läs om Eagle-Eye Cherrys förmögenhet här.
8 Nov, 14:54
Hur stor är Jan Guillous förmögenhet och vad har den erfarne författaren för lön? Här kan du läsa allt om Jan Guillous pengar.
3 Nov, 14:48
Vill du tjäna bra med pengar? Nyheter24 har tagit en titt på vilka akademiska yrken som ger en månadslön på minst 47 000 kronor och har en låg konkurrens.
3 Nov, 11:34
Charlotte Kalla har lagt längdskidorna på hyllan. Nyheter24 har kikat närmare på Charlotte Kallas förmögenhet och lön. Läs som det här.
29 Okt, 13:53
Har du inget sparande? Då kan det vara hög tid att komma igång och skaffa en nödbuffert, det menar ekonomibloggaren Mathilda Vernersson.
28 Okt, 12:27
Janne Andersson har länge varit förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Nyheter24 har kikat på Janne Anderssons lön.
27 Okt, 14:32
Nyheter24 har tagit del av en undersökning av Swedbank som visar hur stor månadspeng svenska barn får av sina föräldrar. Här är hela listan!
19 Okt, 17:16
Enligt en Novus-undersökning från Nordax Bank får var tredje svensk ångest av att handla mat. Nyheter24 har pratat med psykologen David Waskuri om hur man ska tänka, för minska sin ångest i matbutiken.
17 Okt, 21:08
Nyheter24 har pratat med psykologen David Waskuri om hur man tar tillbaka kontrollen över sin privatekonomi. Detta för att minska på den ekonomisk ångesten som många har, enligt Novus-undersökning från Nordax Bank.
17 Okt, 14:10
Ränta på ränta-effekten kan få dina pengar att växa. Men vad är ränta på ränta och finns det en kalkylator eller formel att använda?
16 Okt, 17:09
Genom att bli sambo kan du spara tusentals kronor på de totala årskostnaderna, enligt en uträkning från Länsförsäkringar. Läs mer här!
13 Okt, 13:44
En ensam vinnare kammade hem historiens näst största lottovinst någonsin. Den svindlande vinsten landade på hela 19,2 miljarder kronor.
13 Okt, 11:50
Tjäna extra pengar? Då finns det flera alternativ. Frida Bratt, sparekonom hos Nordnet Bank, tipsar om hur du kan tjäna pengar snabbt.
8 Okt, 11:47
Nyheter24 har tittat närmare på Guldfågeln och Ingelsta Kalkons ägare, Blentagruppen. Här är familjeimperiets miljardtillgångar.
7 Okt, 09:18
Peter Ahlberg är grundare av Dollarstore. Nyheter24 har kikat närmare på lågpriskedjans grundare, försäljningen till Tokmanni och pengarna.
6 Okt, 17:28
Har du barn och går igenom en skilsmässa? Då kan du ansöka om flera bidrag från Försäkringskassan som kan ge dig flera tusenlappar extra.
26 Sep, 17:03
I en video på TV4:s Instagram delar Ove och Anette Sundberg från Solsidan med sig av några sparknep, för tuffa tider. Sparknepen möts av genomgående roade kommentarer.
1 2 3 4 ... 44