Lördag 8 Maj
Stockholm

Gunhild Stordalen avslöjar julklappen: "Ett litet mirakel"

Gunhild Stordalen om gjädjebeskedet
Gunhild Stordalen avslöjar det härliga gjädjebeskedet. Foto: Stella Pictures, Lise Åserud / NTB scanpix/TT Bild

I ett väldigt känslosamt inlägg på Instagram berättar Gunhild Stordalen om en dag som kom att förändra hennes liv. "Det är ett litet mirakel. Det är den bästa julklapp jag någonsin kunde ha fått", skriver hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Trots den uppmärksammade skilsmässan från miljardären Petter Stordalen, 56, verkar livet se bra ut för Gunhild Stordalen, 40. Efter skilsmässan får hon 106 miljoner kronor från ex-maken och hon tilldelades nyligen ett prestigepris från den privata stiftelsen United Nations Foundation som jobbar tätt med FN.

Dessutom har hon fått en enorm lyxvåning av Petter. Gunhilds flyttlass går till Inkognitogata 19 i Oslo. I kvarteret ligger flera ambassader, statsministerns hem och det är bara ett stenkast från det kungliga slottet.

För våningen, som är 252 kvadratmeter stor så har Petter betalat hela 29 miljoner kronor. Men då är det också fyra sovrum, fyra vardagsrum, fem eldstäder och två badrum...

Inkognitogata 19 i Oslo blir Gunhilds nya adress. Inte illa. Bildkälla: Google Street View

"Bästa julklapp jag kunde få"

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för Gunhild. År 2014 drabbades hon av sjukdomen diffus kutan systemisk skleros. Hon tvingades genomgå cellgiftsbehandling och stamcellsbehandlingar. Behandlingarna har varit lyckosamma och i somras kunde Gunhild meddela ett härligt besked.

”Idag, tre år efter min andra benmärgstransplantation, är jag nästan symptomfri och jag kan minska på mediciner”, skrev hon på Instagram.

Gunhild Stordalen har levt med sjukdomen sedan 2014. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu kommer nästa glädjebesked – och Gunhild kallar det för den "bästa julklapp" hon har kunnat få.

"Det är ett litet mirakel. På bara fem år har en dödlig diagnos blivit möjlig att bota. Tack vare medicinsk innovation kombinerad med hälsosam, plantbaserad mat, sömn och meditation så kan jag nu slippa de otäcka transplantationsmedicinerna. Det är den bästa julklapp jag någonsin hade kunnat få", skriver hon på sin Instagram.

"Hade inte varit vid liv utan Petter"

I kommentarsfältet har Gunhild mötts av flera kommentarer som menar att hon har kunnat få en så bra vård eftersom hon är stenrik. 

"Detta förutsätter att du får den vård du behöver. Det är inte alla som kan betala för den på det sätt du har gjort", skrev bland annat en person.

Gunhild Stordalen tackar Petter för att hon är i liv idag. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunhild svarar att det är helt korrekt, och broderar ut texten lite mer: 

"Det är helt riktigt. Jag hade aldrig varit liv idag om det inte varit för Petter Stordalen hade varit där och kunnat betala. Men nu har den här behandlingen blivit tillgänglig i den offentliga vården Norge för alla som behöver den", skrev Gunhild som svar. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela