Martin Timell
Martin Timell får 8,9 miljoner kronor från Tv4.

Martin Timell får 8,9 miljoner kronor från TV4

Den tidigare TV4-profilen Martin Timell krävde kanalen på 10 miljoner kronor efter att han fått sparken. Nu avslöjar Expressen att Timell får 8,9 miljoner kronor från sin tidigare arbetsgivare.


Det var i oktober 2017 som #metoo-rörelsen nådde Sverige. I media och nöjesbranschen resulterade det i att flera mäktiga TV-personligheter och journalister blev anmälda för bland annat sexuella trakasserier.

En av de som anklagades var den folkkära "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 62.

Han hade samarbetat med TV4 i 20 års tid och var en av kanalens största profiler. Timell anklagades av tidigare medarbetare för sexuella trakasserier och mobbning.

Han anmäldes också för en våldtäkt, men friades i både tingsrätten och i hovrätten.

Martin Timell friades i både tingsrätten och hovrätten. Här ser vi Timell utanför hovrätten med sin advokat Hanna Lindblom (till vänster). Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

"De var livrädda och offrade mig"

Under hösten 2017 bröt TV4 alla samarbeten med Timell och de program där han var med stoppades av kanalen. I en intervju med Dagens Media i mars berättade Timell att han planerade att stämma sin tidigare arbetsgivare.

– De var livrädda och offrade mig, sa Timell till Dagens Media.

Martin Timell var en av kanalens största profiler. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Timell berättade vidare för Dagens Media att han fick veta att han fick sparken genom en tidningsartikel.

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, sa Timell till Dagens Media.

TV4 tvingas betala 8,9 miljoner kronor

I juni tidigare i år avslöjade Medievärlden att Timell kräver 10 miljoner kronor från TV4. Enligt Medievärlden är det tre årslöner för Timell.

Enligt Expressen står det nu klart att Stockholms Handelskammares skiljedomsinstitut tilldömt TV4 att betala Timell 8,9 miljoner kronor. I en kommentar till Expressen så hänvisar Timell till sina advokater. 

– Det får du tala med mina advokater om, jag får inte berätta om det. Jag kan göra det vid ett senare tillfälle, säger Timell till Expressen.

Martin Timell får 8,9 miljoner kronor från TV4. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!