Därför pratar alla om filmen Marriage Story

- 13/12/2019, 16:53 -

Har du också sett Scarlett Johanssons ansikte flimmra förbi i flödet? Eller hört en kompis säga att den sett nya Netflixen "Marriage Story" som är "så mörk men samtidigt så bra"?.

Ja, vad ska man säga. Filmen Marriage Story har slagit ned i filmvärlden som en bomb och Netflixanvändare över hela världen har kastat sig in på streamingtjänsten för att se den nya dramafilmen med Scarlett Johansson och Adam Driver i huvudrollerna. 

Du kanske blir snabbt sugen på att se den men blir något fundersam när du läser om den mörka handlingen samtidigt som du ser att den har skyhögt betyg? Men lugn bara lugn. 

Vi ska förklara det hela för dig – HELT UTAN SPOIL. 

Filmen Marriage Story handlar om ett par i film/teaterbranschen vars förhållande krackelerar så pass mycket att det hela sträcker sig till skilsmässa. Tillsammans har de även en gemensam son. 

Filmen innehåller ett fantastiskt manus och ett spektakulärt skådespel från alla medverkande (särskit advokaterna, wow). En röd tråd två timmar och femton minuter igenom är den starka igenkänningsfaktorn som många av alla som varit i en längre relation känner igen. 

Och då ska vi nog inte ens tala om de som gått igenom en kämpig skilsmässa. 

Marrige Story
Känslosam scen från Marrige Story. Bildkälla: Youtube

Vissa gånger kommer du att skratta – andra bli rörd till tårar. 

Det här är ingen feelgoodfilm i stil med "En oväntad vänskap" eller "The Holiday" men det är samtidigt ingenting som lägger ett mörkt moln över resten av din dag. Du bör nästan ha sett den här kan man säga. 

På något sätt så rekommenderas den starkt till alla som vill byta ut sin förutsägbarr dramakomedi där allt bara känns som möblerna inne på hamburgerian MAX – plastigt och ganska kalt. Här finns faktiskt substans. 

En sak som också bör nämnas är att det är en scen med Driver som sent kommer att lämna ditt minne, hjärta och hornhinna. 

Kom ihåg vart du läste det först.