Stockholm

Alex och Sigge rasar efter intervjun med Greekazo: "Håll käften"

Det är i Alexander Schulman och Sigge Eklunds podcast som de riktar hård kritik mot Anders Öfvergård efter den kritiserade intervjun hos Malou von Sivers. "Han är djävulen på jorden".


Den unge rappstjärnan Alex Greekazo, 18, gästade för cirka två veckor ”Malou efter tio” för att prata om sin musik, men istället blev det så att han ställdes mot väggen angående droger och kriminalitet. I soffan väntade nämligen Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 51, som ställde Greekazo mot väggen.

Anders är just nu aktuell med programmet "Anders och knarket". 

Intervjun blev viral och det blåste snabbt upp till kritikstorm. Malou fick otroligt hård kritik på sociala medier och så även Anders. 

Mycket av kritiken handlade även om att artisten Einar tidigare gästat programmet men då fick ett helt annat bemötande än vad Greekazo fick. Trots att de rappar om samma saker. 

Greekazo blir utfrågad. Bildkälla: Twitter

Men nu är det ännu fler som riktar kritik mot intervjun – men då främst mot Anders. 

"Djävulen på jorden"

Alexander Schulman och Sigge Eklund tar upp intervjun i sitt senaste poddavsnitt och säger då att de såg det hela som ett "bakhåll" – mot Greekazo. 

– Vafan är det Anders säger? Han säger ju att Greekazo analyserat marknaden och nu tänker att "ja men detta är en trend" istället för att sjunga om världen han kommer ifrån. Han är ju 18 år och sjunger om vardagen han lever i, säger Sigge. 

– Istället för att fråga Greekazo någonting så börjar han att föreläsa om drogerna som finns och drar igång så inte ens Malou klarar av att avbryta. Det ska man ändå säga till hennes försvar, hon har ju fått onödigt mycket kritik, men hon försöker ju ändå att jämna ut det hela och hålla en annan nivå, det är Anders haveri, inte hennes, säger Alexander

Vidare anser Alex och Sigge att Anders försökte framställa Greekazo som en representant för allting där ute som är dåligt med Sverige medan han själv ska vara en representant för allt som är bra för Sverige. 

– Jag tycker att det är intressant att möta dig Greekazo, och skulle vilja sträcka ut en hand och fråga – ska vi försöka ta bort den här gangster-trenden för våra unga?, säger Anders i intervju-klippet och Alex och Sigge spelar upp i podden. 

– Men håll käften. Tänk om man hade fått gått in i Greekazos kropp. Då hade jag vänt mig mot Öfvergårds-jäveln. Och sagt – du levde i det här samhället 30 år innan jag föddes, det är ju du som är skyldig. Jag kom in i en värld som du skulle kunnat förändra, säger Sigge.

– Den här jäveln alltså – är satan på jorden, avslutar Sigge. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.