Så många söker till Farmen varje år

- 09/01/2020, 18:29 -

Enligt både produktion och deltagare är det en otrolig påfrestning att delta i Farmen Sverige. Men trots det är det många som söker.

Farmen Sverige är i full gång och redan efter bara några avsnitt har dramatiken börjat. Programmet är en svensk dokusåpa där ett antal deltagare antar utmaningen att leva som man gjorde för hundra år sedan, vilket bland annat betyder att de saknar både elektricitet och rinnande vatten. 

Enligt både produktion och deltagare är detta en väldigt påfrestande tävling som testar både kropp och psyke. Men trots det är det väldigt många som varje år söker. 

Farmen
Farmen 2020 är i full gång. Bildkälla: TV4

Men hur många pratar vi då? Jo, nämligen omkring 4000 söker årligen till Farmen för att testa på gårdslivet. 

Dock är det även väldigt vanligt att många vill åka hem efter bara ett tag. 

– Det är tufft att delta i ett program som Farmen och man kan nog påstå att nästan alla deltagare någon gång under sommaren funderar på att åka hem. Vi uppmuntrar farmarna att prata och ta hjälp av varandra i sin hemlängtan, säger Anders Edholm, pressansvarig. 

– Många av de deltagare som lämnat Farmen återkommer också senare och önskar att de inte åkt hem och ber om att få ta revansch på sitt Farmen-äventyr. Det mest beklagliga med avhopp är att den platsen kunnat gå till någon annan av de nära 4000 sökande, tillägger han. 

Han tillägger också att det är väldigt olika anledningar bakom varför folk övervägar att lämna. 

– Alla avhopp från programmet är olika då alla har sin personliga anledning till att de vill avsluta sin medverkan. Det finns lika många anledningar att lämna som deltagare, från att inte klara av Farmarlivet till suget efter cigaretter.