Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hamilton-aktuella Jakob Oftebro​ om träningen: "Skulle pressas mentalt"

- 17/01/2020, 20:23

Ikväll gästas Skavlan av den norska skådespelaren Jakob Oftebro. Han berättar om den hårda träningen inför den nya satsningen av Jan Guillous "Hamilton".

Den 1 januari hade CMore premiär för en nyskriven version av "Hamilton". Handlingen baseras på Jan Guillous böcker om agenten Carl Hamilton.

Ny version på TV4

Denna gång tar thrillerserien sig däremot an en ny vinkel. Med skådespelaren Jakob Oftebro som Hamilton, får vi följa agentens unga år och hans första tid i Sverige efter utbildningen i USA.

Jakob Oftebro är uppväxt i Oslo och du kan mycket väl känna igen honom från den hyllade serien "Bron".

Tränade som militären

I fredagens "Skavlan" gästar han talkshowen och berättar om hur hårt pressad han blev av sin personliga tränare, som är dansk, inför den nya thrillerserien:

– Det var väldigt autentiskt. Jag skulle få en slags militärträning, och så skulle jag pressas mentalt... tyckte han, skrattar Oftebro.

Han fortsätter förklara att tränaren, efter att de har hållit på med träningsrutinen ett tag, frågade honom om han förstod varför de tränar så hårt.

Till Skavlan säger Oftebro vidare att han antog att det berodde på att han behövde komma i form.

Men så enkelt var det inte riktigt.

"Du bär hem mig"

På danska härmar skådespelaren sedan vad hans personliga tränare sade till honom:

– "Lyssna noga nu, jag väger 100 kilo. Vi är i samma grupp och jag har blivit skjuten. Det är tre kilometer hem till basen. Du bär hem mig".

Hamilton-aktuella Oftebro berättar att han då gjorde som hans tränare sade.

– Och så var jag ju tvungen att låtsas skjuta med vapen medan jag hade honom över axeln. Jag har aldrig varit med om något jävligare och mer slitsamt i hela mitt liv, säger han i intervjun med Skavlan.

Se hela klippet i videospelaren ovan!