Fredag 1 Jul
Stockholm

Nu svarar Isabella Löwengrips pappa på hennes kritik

Isabella Löwengrips pappa svarar på kritiken.
Isabella Löwengrips pappa svarar på kritiken. Foto:

I dokumentären Flipside hävdar Isabella Löwengrip att hon flyttade hemifrån som 14-åring. Något som Isabellas pappa säger inte stämmer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Redan i april 2018 avslöjade Bloggbevakning att bloggarens och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, ljög om sin statistik. Isabella hävdade konsekvent att hon nådde 1,5 miljoner unika läsare i veckan – men i själva verket rörde det sig om 260 000 unika besökare.

Men det kom dock att dröja fram till hösten 2019 innan Isabellas korthus rasade. Efter att tidningen Expressen skrev om den fejkade statistiken och bluffsiffror så förlorade Isabella flera samarbeten.

I samma veva framkom det att tidigare anställda i hennes bolag har mått fruktansvärt dåligt. Det handlade bland annat om utfrysning och dåliga arbetsvillkor.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, berättade en tidigare anställd för SvD.

Isabella Löwengrips mål var att bli världens mäktigaste kvinna. Bildkälla: Stella Pictures.

Löwengrip tvingades skära ner i sina bolag, sparka hälften av sin personal och sälja sin 30-miljoners villa på Lidingö.

Under den här krisen så har Isabella följts av ett filmteam i sin vardag. Resultatet har blivit dokumentären "Flipside".

"Min plan var ju att visa upp allt det häftiga i mitt liv, bo halvtid i min lägenhet i New York varvat med de extrema liv jag har haft i Sverige. Men istället blev det något helt annat. Det blev ett porträtt av ett fall", skrev Isabella nyligen i sin blogg.

"Bodde borta med kompis – i en månad"

Något annat som Isabella tar upp i dokumentären är sin uppväxt. Isabella hävdar att hon som liten tvingades att bli både mamma och pappa åt sina föräldrar, och hon berättar att hon flyttade hemifrån som 14-åring.

Isabella Löwengrip hävdar att hon flyttade hemifrån som 14-åring. Bildkälla: Thisismyflipside.

Men Isabellas pappa tillbakavisar nu Isabellas uppgifter. För Bloggbevakning så berättar han att Isabella kort innan hon fyllde 17 år fick hyra en stor lägenhet på Kungsholmen. Lägenheten fick hon hyra via en bekant till Isabellas pappa. Där bodde Isabella med en kompis.

Isabella Löwengrip med sin pappa. Bildkälla: Stella Pictures.

– Isabellas del av hyran var runt 2 500 kr/månaden (give or take) och upplägget varade bara i några få veckor. Sen blev de båda rumskamraterna osams och tog helt sonika sitt pick och pack och flyttade hem till respektive föräldrar igen, säger han till Bloggbevakning.

Dokumentären släpps den 15 januari 2020 klockan 20.00 på thisismyflipside.


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.