Philippa Parnevik har drabbats av hudcancer

Philippa Parnevik , 20, har drabbats av hudcancer. På sin Instagram visar hon upp sitt ärr på benet och passar även på att varna andra.


Philippa Parnevik, 20, är den näst yngsta i den folkkära familjen Parnevik som vi har sett i "Parneviks" i TV3. 

I det populära programmet har vi fått följa den härliga familjens alla upptåg. Men Philippa har valt att hålla sig lite i bakgrunden om man jämför med hennes systrar Peg och Penny Parnevik som bland annat driver podden "Pillowtalk".

En del av familjen Parnevik. Bildkälla: Stella Pictures

Trots det har Phillipa en stor följarskara och följs av över 184 000 människor på sin Instagram. Därför valde hon nyligen att använda sin plattform till att gå ut med en varning till sina följare. 

Phillipa har nämligen drabbats av hudcancer. 

"Ett mer seriöst inlägg. Min doktor ville att jag skulle uppmuntra alla jag känner att gå och kolla sin hud. Malignt melanom är en av de vanligaste hudcancerformerna som resulterar i att att unga kvinnor dör. Var inte dum och sluta upp som mig. Gå och kolla er hud, det tar fem minuter och det kan rädda era liv. Det är så viktigt", skriver Philippa.

I kommentarsfältet stöttas hon nu av tusentals människor som skickar massvis med kärlek till henne. 

Mamma Mia Parnevik har också valt att dela dotterns inlägg. 

"Vår älskade dotter Philippa har valt att dela med sig av hennes erfarenhet av Melanoma (hudcancer). Hon vill uppmana alla att kolla sig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan", skriver Mia. 

Starkt och viktigt!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!