Linnéa Claeson överväger att inte skaffa barn: "Finns en hotbild"

Linnéa Claeson, 27, har under den senaste tiden varit otroligt omdiskuterad. Under onsdagen gästar hon Réenes brygga där hon öppnar upp sig om sina framtidsdrömmar.


Linnéa Claeson föddes den 31 januari 1992 i Norrköping. Hon är en svensk handbollsspelare och ambassadör mot sexuella trakasserier online. 

Förutom sin sportkarriär är Linnéa känd för sitt Instagram-konto "assholesonline" som grundades 2015 där hon lagt ut ett högt antal konversationer från näthatare. Linnéa har hyllats för sitt engagemang kring jämställdhet, feminism, civilkurage och hbtq-frågor. Men för några månader sedan hände någonting. 

Linnea Claeson. Bildkälla: Emma Sofia Olsson/TT

För drygt tre månader sedan anklagades hon för att fabricera och överdriva historier om sexuella trakasserier. 

Sedan dess har flera inflytelserika personer slutit upp bakom kritiken och uppmanat Claeson till att tala sanning, något du kan läsa allt om här.

Gästar Réenes brygga

Under förra sommaren innan mediestormarna blåste upp så begav sig Linnéa till Réene Nyberg, 53, för att gästa det omtyckta programmet Réenes brygga. På plats var även Peter "Foppa" Forsberg och Peter Jöback. I programmet berättar hon en del om sitt arbete och pratar om hur det enligt henne har varit att arbeta med det hon gör. Bland annat säger hon att hon blivit attackerad på gatan samt att hon tvekar på att skaffa barn på grund av det hat och hot hon tagit emot. 

Linnea gästar Rénees brygga. Bildkälla: TV4 Play

– Vill du ha barn någon gång?, frågar Réene.

– Oj, jag vet inte riktigt. Det är väl bara det att man känner att man har en hotbild. Så känner man – ska jag dra in i ett barn i det här? Så man kan ju gott säga att det är med i kalkylen, säger Linnéa.  

Avsnittet sänds onsdag 29 januari klockan 21.00 på TV4, TV4 Play och C More.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.