Dirawi drabbades av den kroniska sjukdomen fibromyalgi​ och posttraumatiskt stress efter allt hat och alla hot hon fått utstå.
Dirawi drabbades av den kroniska sjukdomen fibromyalgi​ och posttraumatiskt stress efter allt hat och alla hot hon fått utstå. - Foto: Fredrik Sandberg / TT, Stella Pictures

Gina Dirawi om sjukdomen: "Varje led i kroppen har blåmärken"

Hot, hat och stress. Det blev vardagen för Gina Dirawi som till sist mådde så dåligt att hon blev väldigt sjuk. Programledaren drabbades av fibromyalgi​ och posttraumatiskt stress.


Hot, hat och stress. Det var vardagen för programledaren Gina Dirawi under många år. Hoten och hatet har funnits där ända sedan hon började göra karriär.

År 2016 programledde Gina Dirawi Melodifestivalen. Då hade hon fyra livvakter med sig. Tre år senare var hon julvärd i Svt. 

SVT BERÄTTADE INTE OM ALLT HAT DIRAWI FICK

När Dirawi var julvärd berättade Svt inte om mängden hot som hon fick. Anledningen var att de ville skydda henne. 

– Jag har alltid fått hot om att folk ska skjuta ner mig och så vidare. Tidigt i min karriär var det extrema muslimer, sedan övergick det till nazister och rasister, säger Gina Dirawi till magasinet Filter.

Hela situationen gjorde att Dirawi drabbades av både den kroniska sjukdomen fibromyalgi och posttraumatiskt stress. Dirawi gick i flera år på helspänn och var rädd att hon skulle bli attackerad av någon. 

"DET KÄNNS SOM OM VARJE LED I KROPPEN HAR BLÅMÄRKEN"

– Jag fick fibromyalgi, en form av kronisk smärta – det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant. Det enda jag orkade var att göra mitt jobb, säger Gina Dirawi till Filter.

Efter Melodifestivalen orkade hon inte mer och var trött på de flesta i sin omvärld.

– Jag var jättetrött på människor. Jag började hitta hem i min roll när jag började vara mer i naturen, säger Dirawi.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.