Dirawi drabbades av den kroniska sjukdomen fibromyalgi​ och posttraumatiskt stress efter allt hat och alla hot hon fått utstå.
Dirawi drabbades av den kroniska sjukdomen fibromyalgi​ och posttraumatiskt stress efter allt hat och alla hot hon fått utstå. - Foto: Fredrik Sandberg / TT, Stella Pictures

Gina Dirawi om sjukdomen: "Varje led i kroppen har blåmärken"

Hot, hat och stress. Det blev vardagen för Gina Dirawi som till sist mådde så dåligt att hon blev väldigt sjuk. Programledaren drabbades av fibromyalgi​ och posttraumatiskt stress.


Hot, hat och stress. Det var vardagen för programledaren Gina Dirawi under många år. Hoten och hatet har funnits där ända sedan hon började göra karriär.

År 2016 programledde Gina Dirawi Melodifestivalen. Då hade hon fyra livvakter med sig. Tre år senare var hon julvärd i Svt. 

SVT BERÄTTADE INTE OM ALLT HAT DIRAWI FICK

När Dirawi var julvärd berättade Svt inte om mängden hot som hon fick. Anledningen var att de ville skydda henne. 

– Jag har alltid fått hot om att folk ska skjuta ner mig och så vidare. Tidigt i min karriär var det extrema muslimer, sedan övergick det till nazister och rasister, säger Gina Dirawi till magasinet Filter.

Hela situationen gjorde att Dirawi drabbades av både den kroniska sjukdomen fibromyalgi och posttraumatiskt stress. Dirawi gick i flera år på helspänn och var rädd att hon skulle bli attackerad av någon. 

"DET KÄNNS SOM OM VARJE LED I KROPPEN HAR BLÅMÄRKEN"

– Jag fick fibromyalgi, en form av kronisk smärta – det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant. Det enda jag orkade var att göra mitt jobb, säger Gina Dirawi till Filter.

Efter Melodifestivalen orkade hon inte mer och var trött på de flesta i sin omvärld.

– Jag var jättetrött på människor. Jag började hitta hem i min roll när jag började vara mer i naturen, säger Dirawi.

Relaterat
Senaste nytt

Svindlande summan – så mycket är Julia och Bingo redo att betala för tvillingar

1 timme sedan

Spotify kommer inte att förbjuda AI-musik

2 timmar sedan
Det kommer att bli svårt att reglera användningen av AI-teknik i branschen och Spotify har inga planer på att förbjuda AI-genererat innehåll från plattformen. Det säger strömningstjänstens vd Daniel Ek i en intervju med BBC.

Solsidan-Oves smarta spartips: "Borde få nobelpris i ekonomi"

3 timmar sedan
I en video på TV4:s Instagram delar Ove och Anette Sundberg från Solsidan med sig av några sparknep, för tuffa tider. Sparknepen möts av genomgående roade kommentarer.

Därför lämnade Malin Berghagen Sverige: "Fick panik i vågor"

idag 15:00
Folkkära artisten Lasse Berghagen har legat inne på sjukhus ett tag. Nu bryter Malin Berghagen tystnaden kring sin inre konflikt.

Josefine Jinder: "Den här typen av föräldrar är så äckliga"

idag 14:47
Det är i en ny krönika på Expressen som Josefine Jinder berättar om sina tankar kring de som blir föräldrar första gången. Och det är ord och inga visor.

Taylor Swifts konsertfilm visas även i Sverige

idag 14:38
Goda nyheter för alla Taylor Swift-fans. Superstjärnans konsertfilm från "The eras tour" kommer att visas även på svenska biografer. Premiären sker den 13 oktober.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.