Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen misstänks för olaga hot

- 02/02/2020, 11:28 -

Thorsten Flinck var en av deltagarna i Melodifestivalen 2020. Men nu diskas han. Skådespelaren är nämligen åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Artisten Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen 2020.

Orsaken är att han misstänks för olaga hot och skadegörelse.

"Det har kommit till SVT:s kännedom att Thorsten Flinck är åtalad för olaga hot och skadegörelse och därför har SVT tagit beslutet att han inte kan delta i Melodifestivalen 2020", skriver SVT till Expressen.

Låten "Miraklernas tid" kommer istället att framföras av en annan artist i Göteborg på lördag.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, till Expressen

Slog näven i en bil

I åtalet mot Mello-aktuella skådespelaren berättar en man och en kvinna att de blev omkörda av en bil i centrala Varberg – där det var mycket lite utrymme.

Händelsen ska ha utspelat sig i maj förra året.

Kvinnan valde då att tuta mot bilen som kört om, varpå två män klev ur bilen. 

En av dem ska ha varit Thorsten Flinck, som enligt åtalet slagit näven i motorhuven på fordonet, vilket orsakade skada på bilen.

Kvinnan har vittnat om att hon blev rädd och känt att situationen var obehaglig.

Thorsten Flinck har i förhör själv hävdat att han slagit till bilen då mannen och kvinnan varit "mycket otrevliga", skriver Expressen.

Han ska också ha sagt att kvinnan tutat ett tiotal gånger och "hetsat" dem.

Erkänner skadegörelse

Skådespelaren åtalas för olaga hot och ringa skadegörelse. Han riskerar också att betala ett skadestånd på 5 000 kronor.

Thorsten Flinck varken erkänner eller förnekar anklagelserna om olaga hot. Men han har i förhör erkänt sig skyldig till ringa skadegörelse.