Så är reglerna kring sex i Farmen

- 03/02/2020, 13:11 -

Att det har blivit en del guppande täcken i Farmen är ingenting nytt. Men vad är det egentligen som gäller om deltagarna får för sig att ha sex?

Att ställa upp i ett program som Farmen Sverige är minst sagt någonting utav en utmaning. 

I flera veckors tid ska ett gäng främlingar sköta en gård – precis som det gick till för 100 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat som till största del består av rotsaker, ägg och gröt. 

Utöver det magra utbudet av mat, mulltoa och obefintlig elektricitet så har det kommit fram att deltagarna även sover väldigt dåligt. Detta på grund av snarkningar, baggar i sängen, tunna madrasser och råttor i väggarna. 

Farmen-deltagarna tvingas jobba hårt på dagarna. Bildkälla: TV4 Play

Men trots de omständigheterna som råder på gården så händer det vissa år att deltagarna hittar en kemi hos varandra – och lusten kommer framkrypandes. 

Och då kan man säga att det ena lätt kan leda till det andra...

År 2017 blev den färgstarka deltagaren Linnea Landström rejält omskriven efter att hon och deltagaren Alexander Vörös hade sex med varandra i "Farmen" redan första natten.

Linnea hade sex i Farmen. Bildkälla:Instagram

Men vad gäller då om man har sex på Farmen? Finns det några specifika regler som deltagarna måste följa om det kommer sig att byxorna flyger av?

Svaret är: egentligen inte. 

Nyheter24 pratade med Anders Edholm som är pressansvarig för Farmen i år. Han säger nämligen att det är upp till Farmarna hur de väljer att spendera sin lediga tid. 

– Om det nu är så att tycke uppstår och lusten faller in så är det helt upp till Farmarna att spendera en natt tillsammans i sänghalmen om de så vill. Det är inget som vi lägger oss i. Det finns kondomer och det fylls på kontinuerligt om det skulle behövas, liksom andra läkemedel, förband med mera. 

Han berättar att risken finns att vissa tittare inte tycker att utbudet borde finnas då Farmarna ska leva som på 1800-talet. Men att det är smällar man får ta. 

This is were the magic happens. Bildkälla: TT NYHETSBYRÅN

– Preventivmedel får dem som använder ha med sig in på Farmen. Kanske att den strikta farmentittaren skulle kunna ha synpunkter på att mycket av detta inte fanns för hundra år sedan. Men alternativet att inte erbjuda detta till deltagarna för att följa programidén tycker vi hade varit oansvarigt. Allt var inte bättre förr, tillägger han. 

Hade du velat se mer bom chicka wa-wa i Farmen?