Så kan Thorsten Flinck få komma tillbaka till Melodifestivalen

- 07/02/2020, 13:53 -

Thorsten Flinck stoppas från att delta i Melodifestivalen då han står åtalad för brott. Men det finns ett kryphål för att Thorsten ska kunna tävla i finalen.

Tidigare i veckan stod det klart att Thorsten Flinck, 58, stoppas från att tävla i Melodifestivalen. Nu på lördag skulle han inta scenen i Göteborg och riva av bidraget "Miraklernas tid".

Men det faktum att Thorsten står åtalad för brott sätter käppar i hjulet för honom. Det handlar om ett bråk i trafiken som ägde rum i maj 2019. Thorsten satt i en bil som fick motorstopp vid ett rödljus. Då ska två personer i en bakomliggande bil ha börjat tuta.

Thorsten Flinck
Thorsten Flinck stoppas i Melodifestivalen. Bildkälla: Stella Pictures.

Thorsten berättade för Expressen att han då gick ut och bad dom sluta upp med det. Mannen och kvinnan hade fortsatt att tuta och då såg Thorsten rött. Enligt egen utsago blev han "jävla förbannad" och gick ut och drämde näven i motorhuven.

– Mer än så var det inte, men tydligen satte det väldiga spår i kvinnan, säger Thorsten till Expressen.

Den tidigare Mellovinnaren Jan Johansen, 54, kommer istället att tävla med Thorstens bidrag.

Jan Johansen
Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck. Bildkälla: Stella Pictures.

Kryphålet som kan släppa in Thorsten i värmen

Nu skriver Aftonbladet att det finns ett kryphål som gör att Thorsten skulle kunna få tävla i Mello ändå. 

Om han döms och tar emot sitt straff innan finalen äger rum så kan han få uppträda i finalen med bidraget. Att vara dömd för brott behöver nämligen inte vara något problem för att vara med i Melodifestivalen.

Men det bygger ju då på att låten ens går vidare med Jan Johansen...