Farmen
Sofie Hodén är en av deltagarna i Farmen. - Foto: TV4 Play

Det var det första Sofie Hodén gjorde efter Farmen: "Direkt i bilen"

Efter att man levt på en gård utan el, vatten samt snålt med mat så måste det ju kännas otroligt bra att få komma hem. Men vad är egentligen det första man gör? Nyheter24 frågade deltagaren Sofie Hodén.


Att ställa upp i ett program som Farmen Sverige är inte direkt det enklaste. I flera veckors tid ska ett gäng främlingar sköta en gård – precis som det gick till för 100 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat som till största del består av rotsaker, ägg och gröt. 

Varje avsnitt får tittarna en inblick i hur deltagarna har det – men det finns en sak som produktionen valt att inte lägga så stor fokus på – vilket är hur dåligt många av deltagarna sover. 

Deltagaren Sofie Hodén, 29, berättar i en intervju med Nyheter24 att hon till en början nästan inte kunde sova alls – av många olika omständigheter. 

– Jag hittade några äckliga baggar i min säng, madrassen var så tunn att jag fick ont i revbenen, möss som sprang i väggarna och Fredrik som pratade i sömnen. Förutsättningarna för mig att sova bra var inte de bästa helt enkelt. Men i och med det hårda arbetet på gården samt att jag kom in i Farmen-livet så blev sömnen bättre och bättre med tiden, tillägger hon. 

Sofie Hodén berättar vad hon gjorde direkt efter Farmen. Bildkälla: TV4 Play

Vad saknade du mest hemifrån?

– Bortsett från min familjen som var den största saknaden, så var det alla bekvämligheter som man annars tar för givet. Som en varm dusch, att äta det man vill och att få sova i sin egna sköna säng. Sen var det en väldigt kall sommar så jag längtade efter varmare kläder eller ett varmare klimat. Men jag kanske har blivit lite bortskämd eftersom jag spenderar vinterhalvåren på Sri Lanka, säger hon. 

Sofie Hodén. Bildkälla: TV4 Play

Och vad är då det absolut första man gör efter att man kommit ut från programmet? 

– Min man hade köpt en stor påse godis och läsk till mig. Jag tryckte i mig hela påsen under bilfärden hem. När jag väl kom hem möttes jag av mina barn vilket var en extremt märklig situation, nästan som att vi lärde känna varandra på nytt. Vi var hemma och mös resten av dagen och jag fick berätta om ”bondgården”, berättar Sofie. 

Rimligt ändå. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.