Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Big Brother-Mergim avslöjar farliga beroendet i Big Brother

- 13/02/2020, 17:49

c

Det var under måndagen som Big Brother 2020 hade premiär och hypen var total. 12 färgstarka deltagare äntrade huset och under loppet av bara några dagar så har det hänt en hel del. 

En av deltagarna som många tittare kände igen sen förut var Mergim Feka, 21. Han är nämligen väldigt populär på plattformen TikTok där han har hela 42 000 följare. Inte nog med det så har Mergim över hela 450 000 likes på sina uppladdningar. 

Mergim Feka
Mergim Feka. Bildkälla: Mergim Feka Instagram

Efter snart fyra dagar i huset har vi fått lära känna Mergim lite mera och han ser minst sagt ut att trivas inne i huset tillsammans med de andra deltagarna. 

Mergim Feka
Mergim trivs som fisken i vattnet inne i huset. Bildkälla: C More
Mergim tillsammans med nyfunne vännen Kim. Bildkälla: C More

En sak som deltagaren delat med sig av är en vana han har – som dock inte är så hälsosam. 

Utöver att röka som en skorsten så har han nämligen en annan vana som han gör varje dag. 

– Jag solar solarium 40 minuter varje dag. Nu kommer väl tittarna att flippa men det är någonting jag måste göra varje dag, berättar han. 

I Sverige är det ungefär fyra av tio tonåringar och unga vuxna som solar solarium. Bland dem är strålskador i form av hudrodnad med smärtande solsveda inte ovanliga. Det finns ett tydligt samband mellan solariesolande i unga år och hudcancer. Strålsäkerhetsmyndigheten avråder generellt från att sola solarium. 

Källa: Stralsakerhetsmyndigheten