Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabel Pereiras första ord efter rasistskandalen i "Big Brother"

- 14/02/2020, 12:31 -

Det har varit en stormig vecka i Big Brother. Deltagarna Isabel Pereira och Kim Kamal tvingades lämna huset efter deras kommentarer om judar. Nu går Isabel ut med en ursäkt.

Efter fyra dagar inne i "Big Brother"-huset så fick två av deltagarna lämna programmet med omedelbar verkan. Det var under ett samtal mellan Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, som Kim sa om en kvinna att "hon är jude" varpå Isabel då svarade att hon "hatar judar".

"Det var ett slarvigt skämt" 

På Instagram går Isabel nu ut med en offentlig ursäkt.

"Jag vill först och främst be om ursäkt till samtliga som blivit illa berörda av mitt klumpiga uttalande igår i Big Brother-huset. Det var ett slarvigt skämt och jag tar på mig det", skriver Isabel.

Hon har full förståelse för att TV4 valde att plocka bort henne, och hon skriver att hennes ord i huset var helt oacceptabla.

Isabel Pereira
Isabel Pereira ber om ursäkt för sitt uttalande. Bildkälla: Instagram

"Jag ber återigen om ursäkt. Det är aldrig okej att göra rasistiska eller nazistiska uttalanden oavsett om det är på skämt", skriver Isabel.

Hon avslutar sitt inlägg med att tacka för chansen hon fick i "Big Brother"-huset.

"Jag hade fyra svinroliga dagar och fick lära känna helt underbara människor", skriver hon.

Att Kim Kamal och Isabel Pereira tvingades lämna huset är inte den skandalen som har skakat produktionen. För två dagar sedan kunde Nyheter24 avslöja att deltagaren Sami Jakobsson täckte över flera nazitatueringar innan han gick in i huset.