Tisdag 30 Nov
Stockholm

Isabella Löwengrips företag stäms på 720 000 kronor

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrips företag stäms på över 720 000 kronor. Foto:

Isabella Löwengrips företag Löwengrip Beauty, som hon precis har sålt, stäms nu på över en halv miljon kronor. Det handlar om flera obetalda fakturor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 18 februari stod det klart att bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, sålt hela sitt bolag Löwengrip Beauty till det norska företaget Dermanordic.

Försäljningen kom efter flera månader av skriverier och skandaler kring Löwengrip. Under hösten avslöjades det att Isabella under lång tid fejkat statistik. Detta gjorde att flera annonsörer flydde och Löwengrip tvingades säga upp mer än hälften av sin personal.

Hon ställde även in sin satsning i USA, sålde 30-miljoners villan på Lidingö och sparkade sitt hemmateam. 

Isabella Löwengrip sålde nyligen Löwengrip Beauty. Bildkälla: Stella Pictures.

Stäms på 720 278 kronor 

Bläcket på pappret gällande försäljningen hann knappt torka innan det stod klart att Löwengrip Beauty stäms av företaget Nordic Tech House AB. Expressen var först med att avslöja stämningen, och det gäller flera obetalda fakturor på en total summa av 720 278 kronor.

Det var våren 2019 som Isabella och hennes bolag Hermine Hold AB, Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB skulle flytta in i nya kontorslokaler i Stockholm. Planen var att de skulle sitta med företaget Nordic Tech House AB.

Lokalerna skulle renoveras, och enligt Nordic Tech House fanns en överenskommelse om att alla företag som skulle sitta tillsammans skulle dela på den kostnaden.

Drog sig ur flytten

"Hello nya kontoret! Nu börjar det roliga. Bestämma planlösning, alla väggar, välja kök och inredning! Som the Sims", skrev Isabella i sin blogg i augusti 2018.

Isabella Löwengrip. Bildkälla: Stella Pictures.

I maj 2019 drog sig Löwengrip ur flytten och menade att det var för dålig säkerhet. Istället flyttade hon till ett kontorshotell med ännu sämre säkerhet, något som Bloggbevakning uppmärksammade då.

Nu har Nordic Tech House fått betala renoveringen själv.

Enligt Expressen så har både Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB bestridit fakturorna. Detta då de menar att det inte funnits någon överenskommelse om att de skulle betala för renoveringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela