Isabella Löwengrips kris
Allt du vill veta om Isabella Löwengrips skandaler. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Skandalerna kring Isabella Löwengrip – här är allt vi vet

Isabella Löwengrip har tvingats skära ner i sina bolag och säga upp personal. Men det är inte det enda som har hänt kring entreprenören. Här kartlägger Nyheter24 Isabella Löwengrips skandaler.


I maj deklarerade bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, att det var dags att lämna Sverige och istället satsa på en karriär i USA. Isabella hade vuxit ur Sverige hette det i en intervju med Isabella i SvD i augusti.

Isabella skaffade ett kontor i New York och hyrde en enorm lyxvåning i det flotta kvarteret Upper East Side.

145 000 kronor i månaden betalade Isabella Löwengrip för sin drömvåning i New York. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

Sommaren tillbringade Löwengrip i ett semesterhus på franska rivieran. Prislappen? En miljon kronor. På Instagram visade Löwengrip hur hon åkte privatjet. Ett stort team av personal med både stylist, livvakt och privat kock följde Löwengrips minsta steg.

Isabella Löwengrip hyrde ett sommarhus på franska rivieran. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

Isabella Löwengrip hade ett mål. Hon ville bli världens mäktigaste kvinna.

Så knappt två månader senare hände något. Tidningen Expressen granskade Isabellas affärer och det kom att bli startskottet för Isabella Löwengrips kris.

År 2005 var Isabella 14 år gammal. Då startade hon bloggen Blondinbella. Här ser vi henne fira sin 18-års dag på Café Opera år 2008. Bildkälla: Stella Pictures.

Här är allt som har hänt kring Isabella Löwengrip:

26 april 2018:
Redan i april 2018 avslöjade Bloggbevakning hur Isabella Löwengrip konsekvent har ljugit om sin statistik. Isabella påstod att hon hade 1,5 miljoner unika besökare i veckan. Men den verkliga siffran var 260 000 unika besökare i veckan. Enligt advokater som Bloggbevakning då var i kontakt med så är det möjligt att det rör sig om avtalsbrott och bedrägeri. 

Redan i april 2018 avslöjade Bloggbevakning hur Isabella Löwengrip ljugit om sina siffror. Bildkälla: Stella Pictures

25 september 2019
I september granskade Expressen Isabellas imperium. Förutom den fejkade statistiken så målades det även upp en bild av missnöjda samarbetspartners. En branschkunnig som Expressen intervjuade berättade även att en av de skandalerna som Löwengrip var inblandad i skulle kunna vara marknadsmanipulation. 

Marknadsmanipulation kan leda till böter från Finansinspektionen, men om det leder till åtal i allmän domstol är maxstraffet två år i fängelse.

2 oktober 2019
Hon kallar det sitt modigaste inlägg någonsin. I bloggen berättar Isabella om sina många misslyckade satsningar. Drömmen om USA har krossats. Våningen i New York är uppsagd.

"Just nu känns världens mäktigaste kvinna ofantligt långt bort. En liten del av mig vill dra täcket över huvudet för alltid men en större del vill aldrig ge upp", skrev hon i sin blogg.

Isabella i en privatjet i augusti 2019.

9 oktober 2019
Efter de första skandalerna så väljer Isabella Löwengrip att ställa in sin stiftelses galamiddag som skulle ha ägt rum den 21 oktober på exklusiva Villa Pauli.

16 oktober 2019
Isabella säger upp sitt "hemmateam" som består av kock, städ och barnflicka.

Isabella Löwengrips imperium är i gungning. Bildkälla: Stella Pictures

23 oktober 2019
Isabella tvingas sälja sin 30-miljonersvilla på Lidingö. Hon får bo kvar i villan fram till våren 2020 och är i skrivande stund i full fart med att hitta ett nytt boende.

5 november 2019
I november står det klart att Isabella skär ner i bolaget Löwengrip Invest. Hon har även tvingats sparka hälften av sin personal.

7 november 2019
Tidningen SvD har gjort en stor granskning av Isabella Löwengrips företag och pratat med hennes tidigare anställda. Trots att personerna har intervjuats oberoende av varandra vittnar de till stor del om samma saker: Dåliga arbetsvillkor, stress och utfrysning av personal.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, berättade en tidigare anställd för SvD.

8 november 2019
I en intervju med SvD hade Isabella dagen innan öppnat upp för att köpa ut affärspartnern Pingis Hadenius. Pingis är vd för Löwengrip Beauty och äger 50 procent av bolaget. Den 8 november avföljer Isabella sin tidigare vän och kollega Pingis på Instagram.

Isabella Löwengrip på Elton Johns galamiddag i Frankrike sommaren 2019. Bildkälla: Stella Pictures.

8 november 2019
Bloggbevakning avslöjar ännu en gång Isabella Löwengrips verkliga statistik på bloggen. Isabella hävdade under lång tid att hon hade 1,5 miljon unika besökare på bloggen. Men den verkliga siffran visade sig vara 200 000 unika läsare i veckan.

11 november
Solglasögonmärket Chimi bryter sitt samarbete med Isabella Löwengrip efter att det visat sig att det har köpts kommentarer till hennes Instagramkonto. 

Chimis grundare Charlie Lindström skriver i en kommentar på Instagram att han är "chockad och ledsen". Isabella själv menar att det rör sig om sabotage. Samma vecka bryter även tampongmärket Ellen sitt samarbete med Löwengrip.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.