Gina Dirawi sov med en köttkniv
Gina Dirawi sov med en köttkniv - Foto: Johan Halsius/Monkberry/Claudio Bresciani / TT

Gina Dirawi om tiden efter hoten: "Sov med köttkniv vid huvudkudden"

Efter sitt uppdrag som julvärd i SVT fick Gina Dirawi utså hat och mordhot. Det gjorde att hon slutade lite på människor och sov med vapen vid huvudkudden.


Gina Dirawi fick under 10-talet flera stora programledaruppdrag som att leda Melodifestivalen, vara med i Musikhjälpen och störst av allt var kanske uppdraget som julvärd i SVT 2015. 

Gina Dirawi presenteras som julvärd 2015. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Men när karriären var på topp så började också hatet och hoten att fullkomligt rasa in. Redan 2016 berättade hon att hon var tvungen att ha en livvakt

Hade fyra livvakter

Nu gästar hon Skavlan och berättar mer om den svåra tiden. 

– Till slut hade jag fyra livvakter och de andra hade ingen, berättar hon i programmet. 

Hon valde att ta en paus från det offentliga livet och ville istället bo i det vilda och nära naturen, vilket förde henne till Costa Rica. Där bodde hon i ett hus utan väggar på stranden. 

– De första nätterna sov jag med en köttkniv vid huvudkudden, berättar hon. 

Gina Dirawi i Skavlan. Bildkälla: Johan Halsius/Monkberry

Detta får Fredrik Skavlan att reagera. Då svarar Gina: 

– Men herregud, om jag blev mordhotad för att jag ledde Kalle Anka, tror du inte då att jag ska sitta med en köttkniv när jag bor i ett hem utan väggar?

Se mer i klippet ovan. 

Skavlan sänds fredag 6 mars 21:00 på SVT1. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!