Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT:s nya coronakrav på publiken i Melodifestivalen-finalen

- 06/03/2020, 14:58 -
Coronavirus och Mello

Nu går SVT ut med en önskan till publiken inför Melodifestivalens final på Friends Arena.

Imorgon vankas det final i Melodifestivalen. Festligheterna äger rum på Friends Arena i Stockholm. Nu går SVT ut med en önskan till publiken.

Coronavirusets framfart i världen har inte kunnat undgå någon. I Sverige har vi hittills över 100 bekräftade fall. Smittan påverkar även stora sport och nöjes-evenemang. Tidigare under dagen skrev Nyheter24 om hur Danmark väljer att köra sin Melodifestival utan publik.

Så långt går vi inte här hemma i Sverige. Men SVT har ändå riktlinjer inför lördagens final på Friends Arena i Stockholm. I ett pressmeddelande som SVT skickade ut under fredagen skriver de:

"SVT vill påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendation vad det gäller coronavirus – att i alla lägen stanna hemma om man känner sig sjuk".

SVT kör Mello som vanligt – men har man varit i coronaområden ska man hålla sig hemma. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT Bild. Bilden är ett montage.

"Stanna hemma"

Har du besökt riskområden som till exempel norra Italien är det bäst att stanna hemma och skippa Mello.

"Som en extra försiktighetsåtgärd ber vi dem som besökt riskområden för coronavirus de senaste två veckorna att stanna hemma från Melodifestivalen i Friends Arena. Detta gäller såväl genrepen fredag och lördag och finalen lördag kväll", skriver SVT vidare.

– Vi planerar att genomföra evenemanget, och självklart följer vi myndigheternas riktlinjer. Vi ber besökare visa omsorg om andra genom att stanna hemma om man känner sig sjuk eller har besökt riskområden för corona de senaste två veckorna. Det är en försiktighetsåtgärd för att skapa ett tryggt evenemang för alla besökare, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT.