Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magdalena Graaf möts av kritik: "Ett hån mot oss i vården"

- 01/04/2020, 10:31 -
Magdalena Graaf

Magdalena Graaf möts av kritik.

Stella Pictures.

Efter flera veckor i Thailand så var det slutligen dags för Magdalena Graaf att komma hem till Sverige. Men det hon gjorde efter att ha landat på Arlanda har nu gjort hennes fans riktigt förbannade.

Magdalena Graaf, 44, och hennes söner är nyligen hemkomna från en lång semester i Thailand. I sin blogg berättar Magdalena hur hennes sambo Filip Larsson, 45, mötte upp dom på Arlanda och sedan tog han med sig sönerna hem.

Magdalena beskrev först hur hon kände sig "trött och hängig" och därför begav sig hem till sin syster Hannah Graaf, 41.

"Syrran har inga små barn här. Så det är mindre spring och svängdörrar. Rädd för mitt hjärta, vill hålla mig undan lite. Inte träffa de stora pojkarna, och människor som rör sig ute på stan nu i början. Hemma hos oss bor det oxå många människor", skrev Magdalena i bloggen.

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf har ett medfött hjärtfel och ska genomgå en operation. Bildkälla: Stella Pictures.

"Du gör bort dig totalt"

Att Magdalena inte åkte hem till sig utan delade upp familjen och själv åkte till systern Hannah har nu fått hundratals av Magdalenas läsare att se rött. 

Många är upprörda, besvikna och förbannade. Flera personer som uppger att de arbetar inom vården har särskilt svårt att se hur Graaf resonerade när hon inte åkte raka vägen hem.

Några av kommentarerna lyder:

"Trodde verkligen du var klokare än så. Att åka hem till syrran var nog det sämsta du kunde göra du har ju egna pojkar som behöver dig. Ta ditt förstånd tillbaka. Så här agerar vi inte i Sverige"

"Jag personligen tycker däremot du gör bort dig totalt när du istället för att sätta dig i hemkarantän åker till din syster"

"Snälla Magdalena….jag och många med mig sliter dygnet runt i vården nu….Sprid inte eventuell smitta på TVÅ ställen!"

"Ja, det känns som ett hån mot oss inom vården"

"Sjukt oansvarigt"

"Så otroligt korkat att du och dina killar delar på er! Slutar aldrig förvånas hur folk tänker och handlar"

"Fy fasiken det är skrämmande alltså! Kom sen inte och proklamera om att regeringen ska ta sitt ansvar och att de ska stänga skolor osv som Katrin Z gör efter att själv ha varit ute och flängt runt. Ni är så egoistiska så man nästan smäller av..."

"Arbetar som undersköterska så har ju inte lyxen att jobba hemifrån och på detta sätt riskerar jag varje dag att dra med mig smittan till min egen familj! Tänk om, tänk rätt!!!!"

"Gillar dig annars Maggan, men det här var inte bra!"

"I flera månader har du kritiserat allt i Sverige och nu kommer du hem och kan inte ens se till att du o sönerna håller er för er själva i två veckor??? Hur otroligt korkad är du egentligen? Du har hostat o varit ”förkyld” i månader o kommer från ett riskland med massa corona, ta ditt ansvar! Helt galet och otroligt korkat gjort."

"Tack för den Magdalena! Det är tack vare dig och alla andra egoistiska människor vi sliter för inom vården"

"Tyckt du är en klok och förnuftig kvinna men hur tänkte du nu??? Nej nu tror jag det är på sin plats att backa lite, göra om o göra rätt. Som offentlig person och med en plattform som du besitter så har du ett ansvar"

Ändrar blogginlägget efter kritiken

Den massiva kritiken har även fått Magdalena att redigera sitt ursprungliga blogginlägg, något hon själv medger. Texten är nu ändrad från "trött och hängig" till "trött och jetlaggad".

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf svarar en läsare att hon ändrat sitt blogginlägg. Bildkälla: Magdalenagraaf.se

Magdalena Graaf är inte den enda kändisen som har mötts av massiv kritik i samband med hur de agerat under coronapandemin. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrips resa till Ystad mitt under pandemin väckte starka reaktioner.

Många var det även som reagerade på Bianca Ingrossos något märkliga ord om corona.