Måndag 20 Sep
Stockholm

Ilska mot kronprinsessan Victoria och prins Daniel: "Så besviken"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Stella Pictures

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte det nya fältsjukhuset som byggs upp i Älvsjö där coronapatienter ska kunna tas om hand. Reaktionerna över kronprinsparets besök lät inte vänta på sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under torsdagen som Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Älvsjömässan som nu byggs om till fältsjukhus med anledning av Coronaviruset.

"I dag åkte Kronprinsessan och Prins Daniel till Stockholmsmässan i Älvsjö för att tacka den personal från bland annat Försvarsmakten och Region Stockholm, som nu dag och natt arbetar med att bygga upp det fältsjukhus som på måndag tas i drift", löd texten på kungahusets officiella Instagramkonto.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på fältsjukhuset i Älvsjö. Bildkälla: Instagram/Kungahuset

"Blir inte finare än så"

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Många hade åsikter om att framförallt prins Daniel var på plats då han eventuellt kan vara i riskgrupp eftersom han har en medfödd njursjukdom och har genomgått en njurtransplantation.

I en intervju med Svensk Dam så berättade Daniel förra året om känslorna över att återigen besöka Huddinge sjukhus där han opererades för över 10 år sedan.

– Jag känner en stor tacksamhet. Och jag blir påmind igen om vilken tur jag har haft. Och vilken livsförändrande sak det här med donationer är. Det är det finaste man kan ge. Att ge någon livet tillbaka, det blir inte finare än så. Med lite distans ser man storheten i vad det innebär, sa han då.

Fansen är oroade över kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Bildkälla: Stella Pictures.

"Otroligt besviken"

På Instagram är nu kronprinsparets fans oroliga. Några kommentarer lyder: 

"Ska dom inte hålla sig hemma på Haga?"

"Stanna hemma eller ta skyddsmask, hur ska dom veta att någon i närheten inte redan är smittad?"

"Stanna hemma så ni inte blir smittade!"

"Blir otroligt besviken! Ni måste vara mera försiktiga!"

"Stanna på Haga slott och håll er friska istället"

"Hör inte prins Daniel till riskgrupp?"

"Dom borde använt munskydd"

Andra tar kronprinsparet i försvar och menar att de förmodligen konsulterade en läkare innan de gav sig ut på sitt uppdrag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela