Fredag 6 Aug
Stockholm

Rickard Olsson körde rattfull – blir av med körkortet

Rickard Olsson
Rickard Olsson förlorar sitt körkort efter att ha kört rattfull. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Den folkkära tv-profilen Rickard Olsson körde rattfull tidigare i år. Han dömdes till höga böter – och nu står det klart att han även förlorar sitt körkort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 6 februari tidigare i år som "Bingolotto"-programledaren Rickard Olsson, 53, körde rattfull på Södermalm i Stockholm.

"Du har kört personbil efter att ha intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i din utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,19 milligram per liter", stod det att läsa i profilens straffföreläggande.

– Jag klev upp 6.30 och kände inte mer än att jag var halv sju-trött. Vid åtta-tiden åkte jag i väg och fastnade i alkoholkontroll. Jag tänkte ”fan, är det kvar från i går eller inte? Det kan det väl inte...”. Men det var det, det var efterångorna där, sa Rickard till Expressen då.

Olsson dömdes till 40 dagsböter à 820 kronor, det vill säga 32 800 kronor. Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Rickard Olsson dömdes till höga böter efter att ha kört rattfull. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag är fortfarande människa"

Olsson berättade även att det inte finns några "förmildrande omständigheter" och att man inte ska köra rattfull. Rickard informerade TV4 och "Bingolotto" om rattfyllan och de tog givetvis avstånd.

– Men de förstår också. Även om jag känner mig moraliskt förkastlig, så är jag ju fortfarande människa. Jag är inte den första och jag är inte den sista, men det är absolut första och sista gången för mig, sa han till Expressen.

Nu står det klart att Transportstyrelsen har dragit in Rickard Olssons körkort under ett års tid, skriver Aftonbladet.

Den 6 februari 2021 – dagen före sin femtiofjärde födelsedag – får Rickard sätta sig bakom ratten igen och köra ut på vägarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela