Pernilla Wahlgren och Anna Book i storbråk
Pernilla Wahlgren och Anna Book i storbråk om Instagramfilter. - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Stella Pictures.

Anna Book och Pernilla Wahlgren i storbråk: "Vad vill hon mig?"

Det började med en kommentar om så kallade "snygg-filter" på Instagram. Nu har det eskalerat till ett infekterat bråk mellan två av Sveriges mest kända kvinnor. I ena ringhörnan Anna Book. I den andra: Pernilla Wahlgren.


På Instagram har Anna Book, 49, över 55 000 följare och hon bjuder ofta sina fans på selfies och oförglömliga captions. Flera av Annas följare har reagerat på att hon ser väldigt slät ut på sina bilder – något som de gissar handlar om "snygg-filter". 

Detta blev snabbt en vild debatt i Annas kommentarsfält – och en av de som bestämde sig för att göra sin röst hörd är Annas artistkollega Pernilla Wahlgren, 52...

"Som barn brukar använda"

”Men snälla. Nu måste jag reagera. Det är helt okej att använda olika filter om man tycker det är kul. Men då får man också ta att vissa som ser bilden kommenterar detta, och stå för det. Vissa av dina bilder har ju ett hitte på-filter som barn mest brukar använda, och det får väl du också använda om du tycker att det är kul", skrev Pernilla och fortsatte: 

"Men det är oerhört viktigt att vi också vågar visa oss som vi är ibland, utan filter. Vi som har varit med ett tag måste föregå med gott exempel. Så nästa gång någon påpekar dina dockfilter, svara ingenting om du vill eller säg som det är: Ja jag har lagt på ett gulligt roligt filter som jag tycker är kul att använda ibland. Det är bättre att svara så än att ljuga och kalla folk för bitterkärringar", skrev Pernilla.

"Lämna mig utanför"

Anna svarade då:

"Bilden är suddig på grund av min trasiga mobil!!!" och skrev även att "vissa har liiite svårt med sanningen – och återigen ska jag tydligen finna mig i att bli kallad för lögnare. Och snälla lämna mig utanför, jag är inte intresserad av drama".

Men dramatiskt blev det – och under måndagen så fick Anna helt enkelt nog. I ett inlägg på Instagram skriver hon att filterbråket har blivit "tröttsamt och ledsamt". 

Anna Book skriver att hon är ledsen efter Pernillas påhopp. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag är ju bara en nolla"

Hon kallar Pernillas kommentar för ett "oväntat påhopp" och tillägger att hon själv inte har bett om detta.

"Jag har heller inte blivit eller varit arg! Och vill verkligen inte bråka med nån! Däremot är jag fundersam, lite smått chockad, men än mer ledsen faktiskt...jag undrar vidare VAD Pernilla ville mig? Vad ville hon uppnå med dessa utspelen på min Instagram och även i sin Podd, som faktiskt hon själv ligger bakom?!? Jag blev kallad FEG, förnekare, känslig aggressiv och faktiskt lögnare", skriver Anna.

Anna skriver även att hon efter Pernillas utspel har fått ett form av drev mot sig i form av mobbning och hot.

"JAG ÄR JU BARA EN NOLLA mot henne och således så borde jag bara gå och dö, hänga mig, försvinna och gärna få stryk med, eftersom JAG TYDLIGEN ÄR EN LÖGNARE. Ska jag verkligen behöva stå ut med allt detta?", skriver Anna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!