Elena Belle och Michael Theanne
Elena Belle berättar om maken Michael Theannes plötsliga död. - Foto: Stella Pictures.

Elena Belle berättar om Michael Theannes död: "På några sekunder"

Den svenska Hollywoodfrun och modellen Elena Belle förlorade sin make Michael Theanne plötsligt. Nu berättar hon om dödsorsaken och om chocken.


Det var lördag den 29 februari som Elena Belles make – managern Michael Theanne – kollapsade nära sitt hem i Los Angeles. Han hade då varit på en hajk med sina hundar. Michaels liv gick inte att rädda.

Elena och Michael har dottern Luna Belle, 2, tillsammans. På Instagram berättade Elena om sorgen att ha mist sin make och Lunas pappa.

"Michael, min ängel, min själsfrände, min bästa vän och den bästa pappan som jag kunde önska får Luna. Jag talar för alla när jag säger att du var den roligaste och mest omtänksamma person vi någonsin mött. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket vi kommer sakna dig. Mitt hjärta blöder och jag kan inte tro att det är sant", skrev hon.

Michael Theanne, Elena Belle och Luna Belle. Bildkälla: Stella Pictures.

Michael hedrades med en minnesstund på den exklusiva medlemsklubben Malibu Beach House invid havet. 

Vänner och familj samlades då för ett sista farväl av Michael och för att fira hans liv. Videoklipp visade hur gästerna sprutade Champagne och släppte ut vita duvor som flög mot horisonten.

Berättar om dödsorsaken

I en intervju med Expressen berättar nu Elena Belle om makens dödsorsak och den fruktansvärda chocken. Den lördagen som Michael dog hade börjat som en helt vanlig helgdag. 

Familjen skulle åka på utflykt till Santa Monica, som är känt för sin populära strand. Elena fixade frukost och klädde dottern Luna. Michael skulle bara ut med hundarna en sväng.

– Men han kom aldrig mer tillbaka, säger Elena Belle till Expressen.

Michael Theanne och Elena Belle. Bildkälla: Stella Pictures.

Grannarna ringde på

Elena Belle berättar att det ringde på dörren, och när hon öppnade stod hennes grannar där. De berättade att Michael hade ramlat. Elena skyndade sig ut mot ambulansen men stoppades halvvägs. Hon fick då veta att han var död.

– Länge visste jag ingenting, bara att han kollapsat och dött – mer kunde de inte säga. Nu har jag fått obduktionsrapporten och han dog av en massiv hjärtattack orsakad av kranskärlssjukdom. Hans blodkärl var alltså blockerade, och han dog inom några sekunder, säger Elena Belle till Expressen.

Sorgen beskriver Elena Belle som "helt svart".

– Jag är fruktansvärt ledsen. Ofta känns det inte verkligt, utan som en mardröm jag kommer att vakna upp från och då kommer allt att vara som vanligt. Det går bara att förstå om man gått igenom det själv, det är helt svart, säger hon till Expressen.

Michael Theanne blev 45 år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.