Stockholm

Elena Belle berättar om Michael Theannes död: "På några sekunder"

Elena Belle och Michael Theanne
Elena Belle berättar om maken Michael Theannes plötsliga död. Foto: Stella Pictures.

Den svenska Hollywoodfrun och modellen Elena Belle förlorade sin make Michael Theanne plötsligt. Nu berättar hon om dödsorsaken och om chocken.


Läs mer

Det var lördag den 29 februari som Elena Belles make – managern Michael Theanne – kollapsade nära sitt hem i Los Angeles. Han hade då varit på en hajk med sina hundar. Michaels liv gick inte att rädda.

Elena och Michael har dottern Luna Belle, 2, tillsammans. På Instagram berättade Elena om sorgen att ha mist sin make och Lunas pappa.

"Michael, min ängel, min själsfrände, min bästa vän och den bästa pappan som jag kunde önska får Luna. Jag talar för alla när jag säger att du var den roligaste och mest omtänksamma person vi någonsin mött. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket vi kommer sakna dig. Mitt hjärta blöder och jag kan inte tro att det är sant", skrev hon.

Michael Theanne, Elena Belle och Luna Belle. Bildkälla: Stella Pictures.

Michael hedrades med en minnesstund på den exklusiva medlemsklubben Malibu Beach House invid havet. 

Vänner och familj samlades då för ett sista farväl av Michael och för att fira hans liv. Videoklipp visade hur gästerna sprutade Champagne och släppte ut vita duvor som flög mot horisonten.

Berättar om dödsorsaken

I en intervju med Expressen berättar nu Elena Belle om makens dödsorsak och den fruktansvärda chocken. Den lördagen som Michael dog hade börjat som en helt vanlig helgdag. 

Familjen skulle åka på utflykt till Santa Monica, som är känt för sin populära strand. Elena fixade frukost och klädde dottern Luna. Michael skulle bara ut med hundarna en sväng.

– Men han kom aldrig mer tillbaka, säger Elena Belle till Expressen.

Michael Theanne och Elena Belle. Bildkälla: Stella Pictures.

Grannarna ringde på

Elena Belle berättar att det ringde på dörren, och när hon öppnade stod hennes grannar där. De berättade att Michael hade ramlat. Elena skyndade sig ut mot ambulansen men stoppades halvvägs. Hon fick då veta att han var död.

– Länge visste jag ingenting, bara att han kollapsat och dött – mer kunde de inte säga. Nu har jag fått obduktionsrapporten och han dog av en massiv hjärtattack orsakad av kranskärlssjukdom. Hans blodkärl var alltså blockerade, och han dog inom några sekunder, säger Elena Belle till Expressen.

Sorgen beskriver Elena Belle som "helt svart".

– Jag är fruktansvärt ledsen. Ofta känns det inte verkligt, utan som en mardröm jag kommer att vakna upp från och då kommer allt att vara som vanligt. Det går bara att förstå om man gått igenom det själv, det är helt svart, säger hon till Expressen.

Michael Theanne blev 45 år.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.