Calle Schulman
Calle Schulman - Foto: Stella Pictures

Calle Schulman i storbråk med vårdpersonal efter Instagrambilden

Calle Schulman publicerade under helgen en bild på Instagram där han syns sitta och äta middag på Sturehof. Ifrågasättande kommentarer slog som spön i backen – och det gjorde även Calles svar.


Det var under förra helgen som Calle Schulman, 40, publicerade en bild där han sitter och äter middag på en central restaurang i Stockholm tillsammans med sin bror Alex Schulman och en till vän. 

Profilerna sitter väldigt tätt runt ett bord och Alex ger långfingret till kameran. Texten till bilden lyder: 

"Krig och epidemier och skit men fyra saker står starka oavsett: systrarna Schulman och Sturehof."

Bilden som upprör följarna. Bildkälla: Calle Shulman Instagram

Kommentarsfältet har i skrivande stund svämmat över av arga kommentarer från Calles följare, varav många skriver att de arbetar inom vården och anser att det är arrogant av honom att lägga upp bilden under rådande coronakris. 

Men argast – det är folk över Calles svar på kommentarerna. Detta uppmärksammade Bloggbevakning. 

Några av svaren från Calle. Bildkälla: Calle Schulman Instagram

Profilen har även svarat några följare att han endast följer de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har givit ut. 

Så här skriver Folkhälsomyndigheten:

"Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten intervjuas utomhus efter den dagliga pressträffen om läget i coronakrisens Sverige. Bildkälla: Lisa Arfwidson/TT

Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

Den som ansvarar för verksamheten ansvarar för att ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Riskbedömningar ska göras regelbundet utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionernas smittskyddsläkare. Smittskyddsläkaren kan efter samråd med kommunen fatta beslut om att förbjuda de verksamheter som inte uppfyller kraven". 

En annan känd profil som hamnat i blåsväder på grund av uttalande om coronasmittan är Katrin Zytomierska. Mer om det kan du läsa här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!