Maria Montazami gav corona-present till Gunilla Persson

Gunilla Persson visar upp den söta påskpresenten hon fick av vännen Maria Montazami. Men fansen var snabbt där och riktade kritik mot gåvan.


Covid-19 fortsätter att härja i världen och överallt på sociala medier handlar människors uppdateringar till stor del om viruset. Detta gäller även kändisvärlden. 

Våra kära svenska Hollywoodfruar har även dom satt sig i frivillig karantän och vad kan då vara bättre än att tycka om att pyssla?

Och ni kan ju gissa vem av fruarna som är svag för pyssel – jo, Maria Montazami. Detta gjorde att hon under påsken satte sig och sydde egna färggranna skyddsmasker i tyg. 

Gav en till vännen Gunilla

En av de som fick ta del av Marias masker var vännen Gunilla Persson som blev överväldigande glad. 

Gunilla Persson blev väldigt glad för sin piffiga present. Bildkälla: thegunilla/instagram

"Tänk er hon har suttit och sytt dem själv med plisseringar till och med!!! Att vi inte har varit nära vänner tidigare är ju tråkigt men det känns så värdefullt nu att ha en vän som Maria - så omtänksamt att tänka på oss, framför allt när vi har lilla mamma att beskydda mot det hemska Covid19 viruset som härjar i världen", skrev hon till bilden. 

Maskens skapare Maria Montazami. Bildkälla: mariamontazamioriginal

Men Gunillas följare var snabbt framme och berättade för henne att maskerna inte skyddar mot viruset då de är gjorda i tyg. Men Gunilla berättade då att hon har en vanlig skyddsmask under. 

Många av Gunillas följare påpekade att hon inte ska lita på masken då den är gjord av tyg. Men detta var någonting Gunilla redan hade räknat med. Bildkälla: thegunilla/instagram

Skyddar maskerna mot viruset?

Men hur ligger det då till med skyddsmasker? Enligt Illustrerad Vetenskap är det så här:

"Masker av medicinsk standard, exempelvis FFP3 eller N95, fångar i hög utsträckning coronavirus från luften. Den sortens masker täcker både mun och näsa, samt sluter helt tätt mot ansiktet. De kallas även andningsskydd.

Corona är dock inte – som andra sjukdomar kan vara – luftburet, så själva viruset svävar inte runt och infekterar människor. Däremot finns coronaviruset i så kallade aerosoler; mikroskopiska droppar kroppsvätska i form av slem eller snor. Luften fylls kortvarigt med sådana aerosoler när en sjuk person hostar eller nyser.

Rätt använda kan andningsskydd av god kvalitet förhindra att virus i form av aerosoler kommer in i kroppen genom luftvägarna"

Läs artikeln i sin helhet här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Väskförbud stoppar konserter med picknick

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.