Måndag 29 Nov
Stockholm

Maria Montazami gav corona-present till Gunilla Persson

Gunilla Persson visar upp den söta påskpresenten hon fick av vännen Maria Montazami. Men fansen var snabbt där och riktade kritik mot gåvan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Covid-19 fortsätter att härja i världen och överallt på sociala medier handlar människors uppdateringar till stor del om viruset. Detta gäller även kändisvärlden. 

Våra kära svenska Hollywoodfruar har även dom satt sig i frivillig karantän och vad kan då vara bättre än att tycka om att pyssla?

Och ni kan ju gissa vem av fruarna som är svag för pyssel – jo, Maria Montazami. Detta gjorde att hon under påsken satte sig och sydde egna färggranna skyddsmasker i tyg. 

Gav en till vännen Gunilla

En av de som fick ta del av Marias masker var vännen Gunilla Persson som blev överväldigande glad. 

Gunilla Persson blev väldigt glad för sin piffiga present. Bildkälla: thegunilla/instagram

"Tänk er hon har suttit och sytt dem själv med plisseringar till och med!!! Att vi inte har varit nära vänner tidigare är ju tråkigt men det känns så värdefullt nu att ha en vän som Maria - så omtänksamt att tänka på oss, framför allt när vi har lilla mamma att beskydda mot det hemska Covid19 viruset som härjar i världen", skrev hon till bilden. 

Maskens skapare Maria Montazami. Bildkälla: mariamontazamioriginal

Men Gunillas följare var snabbt framme och berättade för henne att maskerna inte skyddar mot viruset då de är gjorda i tyg. Men Gunilla berättade då att hon har en vanlig skyddsmask under. 

Många av Gunillas följare påpekade att hon inte ska lita på masken då den är gjord av tyg. Men detta var någonting Gunilla redan hade räknat med. Bildkälla: thegunilla/instagram

Skyddar maskerna mot viruset?

Men hur ligger det då till med skyddsmasker? Enligt Illustrerad Vetenskap är det så här:

"Masker av medicinsk standard, exempelvis FFP3 eller N95, fångar i hög utsträckning coronavirus från luften. Den sortens masker täcker både mun och näsa, samt sluter helt tätt mot ansiktet. De kallas även andningsskydd.

Corona är dock inte – som andra sjukdomar kan vara – luftburet, så själva viruset svävar inte runt och infekterar människor. Däremot finns coronaviruset i så kallade aerosoler; mikroskopiska droppar kroppsvätska i form av slem eller snor. Luften fylls kortvarigt med sådana aerosoler när en sjuk person hostar eller nyser.

Rätt använda kan andningsskydd av god kvalitet förhindra att virus i form av aerosoler kommer in i kroppen genom luftvägarna"

Läs artikeln i sin helhet här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela