Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är TV4:s stora förändring för "Sommar med Ernst"

- 19/05/2020, 11:23

Det populära sommarprogrammet har nu fått ett nytt upplägg. I årets "Sommar med Ernst" kommer tittarna bjudas på något helt annat.

Ernst Kirchsteiger har sedan 2008 gjort programmet "Sommar med Ernst" där han fixat med trädgård, inredning och matlagning. 

De senaste åren har tittarna varit vana vid att Ernst tar sig an ett sommarhus som behöver rutas upp på något sätt, och genom säsongen får vi följa hur huset blir färdigt för inflytt. 

Ernst
I år kommer "Sommar med Ernst" se annorlunda ut. Bildkälla: TV4

"Vill visa vad man kan fixa med hemma"

Men i år kommer det se annorlunda ut. Programmet får ett helt nytt upplägg.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande. 

Programmet kommer ha premiär på TV4 den 18 juni och i år kommer varje program ha ett särskilt tema. 

– Ernst kommer att fixa och laga mat som vanligt, men det bjuds även på tillbakablickar från tidigare säsonger. Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande. 

Ernst kommer bjuda tittarna på tillbakablickar från tidigare säsonger
Ernst kommer bjuda tittarna på tillbakablickar från tidigare säsonger. Bildkälla: Christine Olsson / SCANPIX / TT

Det första avsnittet kommer att ha tema trädgård och odling. Andra teman som kommer dyka upp undersäsongen är badrum, uteplatser, matlagning och kök.

Ernst säger att det känns fint att kunna bjuda tittarna på sina favoriter från tidigare säsonger.

– Jag har hållit på med det här i många år nu, säger han.