Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så lever Abbe Blattelito idag

- 20/05/2020, 12:11 -

Abbe “Blattelito” Alsaadi var den omtalade influensern på Snapchat som publicerade magstarka stories innehållande sex, vapen, misshandel, droger och annat olagligt. 2019 skulle han komma att anklagas för mordet på sin ex-flickvän.

Det var i juli förra året som tingsrätten dömdes influensern Abbe ”Blattelito” Alsaadi till 18 års fängelse för mordet på sin tidigare flickvän. I anklagelserna stod det att han ska ha tagit hennes liv genom att injicera henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. 

Kvinnans 3-åriga dotter befann sig i lägenheten när händelsen ska ha inträffat. 

Ex-flickvännen Annie tillsammans med sin dotter. Bildkälla: I huvudet på en gärningsman

Abbe överklagade domen och som advokat hade han Leif Silbersky. Det hela slutade med att Abbe friades från mord men fälldes på en rad andra punkter. Bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel och grovt vapenbrott.

Kvinnofridskränkningen gäller den exflickvän som han frikändes från att ha mördat. Före sin död slog hon larm till både polisen och vänner om ’Blattelitos’ våldsamma beteende, berättar ex-flickvännens mamma i programmet "I huvudet på en gärningsman"

Abbe har valt att medverka i programmet "I huvudet på en gärningsman". Bildkälla: Viafree

I den slutliga domen stod det att det ”inte går att få en entydig och klar bild av vad som inträffade” i samband med kvinnans död. Åklagaren lyckades styrka att influensern injicerade exflickvännen med tramadol – men inte med vilken mängd. Eftersom kvinnan tidigare tagit tramadol på eget bevåg var det "inte ställt bortom rimligt tvivel att hon själv tagit drogen även i samband med sin död", resonerade hovrätten.

Så lever han idag 

Idag avtjänar han sitt straff på klass 1-anstalten Salberga. Anstalter i säkerhetsklass 1 utrustas för att klara de mest riskfyllda intagna. Anstalterna Hall, Kumla och Saltvik har även så kallade säkerhetsavdelningar. De är speciellt anpassade för klienter som vi bedömer ha en särskilt hög risk för rymning eller fritagning, enligt Kriminalvården.

Expressen rapporterade om att Abbe vid ett tillfälle blivit placerad i isolering efter ett våldsamt slagsmål på avdelningen.

Med regeln om villkorlig frigivning efter två tredjedelars avtjänat straff i beaktande kan Abbe släppas ut från fängelset i juli 2020.

Hans sociala medier

Tidigare hade Abbe omkring 100 000 följare på Instagram och omkring 30 000 på Snapchat. På Snapchat publicerade han ofta stories som innehöll droger, vapen, sex, misshandel och alkohol. Han umgicks även i samma kretsar som en rad dokusåpadeltagare. 

I huvudet på Blattelito sänds 21 maj 21.00 på Viaplay, Viafree och TV3.