Måndag 27 Jun
Stockholm

Så lever Abbe Blattelito idag

Abbe “Blattelito” Alsaadi var den omtalade influensern på Snapchat som publicerade magstarka stories innehållande sex, vapen, misshandel, droger och annat olagligt. 2019 skulle han komma att anklagas för mordet på sin ex-flickvän.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i juli förra året som tingsrätten dömdes influensern Abbe ”Blattelito” Alsaadi till 18 års fängelse för mordet på sin tidigare flickvän. I anklagelserna stod det att han ska ha tagit hennes liv genom att injicera henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. 

Kvinnans 3-åriga dotter befann sig i lägenheten när händelsen ska ha inträffat. 

Ex-flickvännen Annie tillsammans med sin dotter. Bildkälla: I huvudet på en gärningsman

Abbe Blattelito dömdes till fängelse

Abbe överklagade domen och som advokat hade han Leif Silbersky. Det hela slutade med att Abbe friades från mord men fälldes på en rad andra punkter. Bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel och grovt vapenbrott.

Kvinnofridskränkningen gäller den exflickvän som han frikändes från att ha mördat. Före sin död slog hon larm till både polisen och vänner om ’Blattelitos’ våldsamma beteende, berättar ex-flickvännens mamma i programmet "I huvudet på en gärningsman"

Abbe har valt att medverka i programmet "I huvudet på en gärningsman". Bildkälla: Viafree

I den slutliga domen stod det att det ”inte går att få en entydig och klar bild av vad som inträffade” i samband med kvinnans död. 

Åklagaren lyckades styrka att influensern injicerade exflickvännen med tramadol – men inte med vilken mängd. Eftersom kvinnan tidigare tagit tramadol på eget bevåg var det "inte ställt bortom rimligt tvivel att hon själv tagit drogen även i samband med sin död", resonerade hovrätten.

Så lever han idag

Idag har han avtjänat sitt straff på klass 1-anstalten Salberga. Anstalter i säkerhetsklass 1 utrustas för att klara de mest riskfyllda intagna. Anstalterna Hall, Kumla och Saltvik har även så kallade säkerhetsavdelningar. De är speciellt anpassade för klienter som vi bedömer ha en särskilt hög risk för rymning eller fritagning, enligt Kriminalvården.

Expressen rapporterade om att Abbe vid ett tillfälle blivit placerad i isolering efter ett våldsamt slagsmål på avdelningen.

Men nu är han alltså ute i det fria efter att ha fått sin frigivning uppskjuten flertalet gånger.

Abbe Blattelitos nya Instagram 

Tidigare hade Abbe omkring över 80 000 följare på Instagram och omkring 30 000 på Snapchat. På Snapchat publicerade han ofta stories som innehöll droger, vapen, sex, misshandel och alkohol. Han umgicks även i samma kretsar som en rad dokusåpadeltagare. 

Abbe Blattelios tidigare Instagramkonto blev borttaget och nu har han startat ett nytt backup-konto. I sin profil skriver Blattelito att han är en "crypto-trader" och att han befinner sig i Marbella, Spanien. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.