Stockholm

Martin Timell om beslutet: "Ångrar mig bittert"

Martin Timell
Martin Timell ångrar sig bittert. Foto: Stella Pictures.

När Martin Timell hösten 2017 anklagades för en våldtäkt så bröt både TV4 och bokförlaget Norstedts med den folkkära programledaren. Nu berättar Timell om ett beslut han ångrar.


Läs mer

Det var i oktober 2017 som #metoo-rörelsen nådde Sverige. I media och nöjesbranschen resulterade det i att flera mäktiga TV-personligheter och journalister blev anmälda för bland annat sexuella trakasserier.

En av de som anklagades var den folkkära "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 62.

Han hade samarbetat med TV4 i 20 års tid och var en av kanalens största profiler. Timell anklagades av tidigare medarbetare för sexuella trakasserier och mobbning.

Martin Timell var en av TV4:s största profiler. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Han anmäldes också för en våldtäkt som skulle ha ägt rum på en fest år 2008, men Timell friades i både tingsrätten och i hovrätten.

Under hösten 2017 bröt TV4 alla samarbeten med Timell och de program där han var med stoppades av kanalen. I en intervju med Dagens Media i mars berättade Timell att han planerade att stämma sin tidigare arbetsgivare.

– De var livrädda och offrade mig, sa Timell till Dagens Media.

Timell om Norstedts: "Bettet sig hemskt"

I samma veva drog bokförlaget Norstedts in Timells bok "Hemmafixarbibeln". De gav sedan ut boken igen under en annan titel och Timells namn var då som bortblåst från omslaget. 

Istället stod där hans medförfattares namn: Karin Hedin Röös och Daniel Röös, skriver Expressen.

Till Expressen säger Timell att av hänsyn till medförfattarna gav sitt tillstånd till detta. Men idag "ångrar han sig bittert".

Martin Timell ångrar sitt beslut. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

– Jag skulle aldrig ha gett mitt tillstånd till det överhuvudtaget, säger Timell till Expressen och fortsätter:

– Jag friades i alla instanser men har blivit fråntagen rätten till det verk jag var med och gjorde. Det är så skamligt. Det är möjligt att Norstedts har juridiskt torrt på fötterna, men de har betett sig hemskt, säger Timell.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.