Söndag 1 Aug
Stockholm

Kenza Zouitens kritik mot svenska polisen: "Sparka rövhålen"

Kenza Zouiten
Kenza Zouiten kritiserar den svenska polisen. Foto:

Ett klipp som visar hur en svensk polis går till attack med batong mot en tonåring sprids just nu. Influencerprofilen Kenza Zouiten är en av de som har reagerat på klippet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i onsdags som tusentals människor samlades i Stockholm för en Black Lives Matter-manifestation. Ett klipp som visar en polis gå till attack med batong mot en ung kille har snabbt blivit viralt.

Samtidigt har ett klipp spridits som visar hur en kvinnlig polis går ner och knäböjer under manifestationen för att visa sitt stöd. Mer om det kan du läsa här.

En av många som reagerat på det våldsamma klippet där polisen går loss med batong är influencerprofilen Kenza Zouiten Subosic, 29.

"Sparka de här rövhålen"

På sin Instagram Story skriver Kenza:

"Till alla er som delar videon på den kvinnliga polisen som går ner på knä för att visa sitt stöd för Black Lives Matters här i Stockholm. Snälla dela även den här videon. Polisbrutalitet mot tonåringar. Jag hoppas verkligen att dom sparkar de här rövhålen", skriver Kenza och fortsätter:

"Polisen Stockholm VAD FAN håller ni på med? Dessa poliser måste stå till svars för sitt övervåld!!", skriver Kenza.

Kenza Zouiten reagerade starkt på det våldsamma klippet. Bildkälla: Instagram/kenzas

Även Rädda Barnens ungdomsförbund har reagerat på polisens agerande.

"Sluta använda VÅLD MOT BARN! 15-åringar ska inte slängas i marken eller sprejas med pepparspray. Det finns inga ursäkter. Vi kräver att alla poliser som skadar barn förlorar sina jobb", skrev de på Facebook i ett inlägg som Kenza senare delade.

Kenza delade även det här inlägget från Rädda Barnens Ungdomsförbund. Bildkälla: Instagram/kenzas
Kommentera
Kopiera länk
Dela