Gav Robinson-Micke vinstpengar till någon annan deltagare?

Michael Björklund blev årets vinnare av realityserien "Robinson" – detta gjorde att han åkte hem 500 000 kronor rikare.


Ålandskocken Michael Björklund, blev för ett par veckor sedan vinnaren av årets Expedition Robinson 2020. 

Säsongen har minst sagt varit en tittarsuccé och konstigt är inte det när det levererats drama, känslor, bråk, ovänskap, starka viljor, hämnd och starka band. Micke blev med sin ödmjuka och vänliga anda snabbt en favorit hos både deltagare och tittare. 

– Många tycker säkert att hungern eller hygienen var bland det jobbigaste – men för mig var det att jag alltid tror så gott om alla. Men det här var ju en tävling då det handlar om att folk ska åka ut, berättar han i en intervju med Nyheter24

Två tänder fattigare men en statyett och 500 000 rikare återvände Micke hem till sin familj. Snabbt hade han bestämt sig för att skänka bort det mesta av vinstsumman. 

– En del av pengarna ska jag skänka till matbanken på Åland som delar ut matkassar till utsatta äldre och familjer. För mig är det självklart att alla har rätt till bra, god mat. Det känns helt rätt, berättar han.  

"Christoffer har många middagar innestående", säger Micke till Nyheter24. Bildkälla: Cmore

Men någonting måste du väl ändå unna dig? 

– Jag har köpt hem ett sånt litet bubbelbad till familjen. Sen har jag även valt att fixa till verandan, berättar han och fortsätter: 

– På ön sa vi att den som vinner får anordna en stor fest för allihopa. Så i oktober om coronan lugnat ned sig tänkte jag ha en stor fest för alla deltagare. Vissa som åkte ut tidigt hann man ju aldrig lära känna så det ser jag väldigt mycket fram emot säger han. 

Det diskuterades huruvida du kanske hade gett bort nån slant till någon annan deltagare?

– Nej, det får bli en stor fest istället. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!